Päiväkoti Tilkkutäkki viettää juhlaviikkoa

0
Päiväkoti Tilkkutäkin johtaja Marika Heino pääsi päiväkodin esikoululaisten kanssa kiipeilemään.Esikoululaisten mielestä päiväkodissa parasta ovat kaverit ja leikkiminen.

Suurten puiden ja vehreiden pensaiden lomassa on keinuja, kiipeilytelineitä ja hiekkalaatikko. Tunnelmallinen, vanha pihapiiri suorastaan kutsuu leikkimään.

– Joinakin päivinä pihapensaissa asuu dinosauruksia, toisina ne taas tarjoavat hyvän suojan piiloleikeissä, hymyilee Päiväkoti Tilkkutäkin johtaja Marika Heino.

– Leikki onkin meidän päiväkodissa se ykkösjuttu. Kannustamme lapsia leikkimään monin eri tavoin, sillä leikkimisen kautta lapset oppivat ja leikin avulla heille voi opettaa kaikkea mahdollista, korostaa Heino.

Marika Heinon parikymmentä vuotta sitten perustama Päiväkoti Tilkkutäkki on toinen Uudessakaupungissa tällä hetkellä toimivista yksityisistä päiväkodeista. Yksityinen varhaiskasvatus noudattaa samaa varhaiskasvatuslakia ja samoja varhaiskasvatussuunnitelman perusteita kuin kunnallinen varhaiskasvatus.

– Yksityinen varhaiskasvatus on vaihtoehto jonka vanhemmat voivat valita. Meidän vahvuutena on yksikön pieni koko. Kokopäivähoitopaikkoja meillä on nyt 30 ja tätä suuremmaksi yksiköksi emme edes halua, toteaa Heino.

Pienuus takaa sen, että kaikki tuntevat toisensa, vuoropuhelu vanhempien ja työntekijöiden välillä on avointa ja luottavaista.

– Tilkkutäkin toinen vahvuus on pysyvyys. Työntekijät viihtyvät meillä pitkään. Vaihtuvuus hoitolasten keskuudessa on myös vähäistä ja usein samasta perheestä tulee tänne meille hoitoon kaikki sisarukset vuorotellen, Heino kuvailee.

Myös päiväkodin sijainti, vanhan rakennuksen sekä pihapiirin tunnelma antavat oman erityisen leimansa. Huoneet ovat korkeat ja valoisat. Puulattioiden narina kuulostaa kotoisalta.

– Olemme tässä keskellä kaupunkia. Sopivan kävelyetäisyyden päässä on niin kirjasto, museo, leikkipuistoja, Pietolan pallokenttä, jäähalli kuin metsääkin.

– Tietysti vanhoissa tiloissa on myös haasteensa. Esimerkiksi hyvin varusteltu, erillinen kuraeteinen helpottaisi arkea, mutta pärjäämme ilmankin, pohtii Heino.

Heino perusti yksityisen päiväkodin Uuteenkaupunkiin vuonna 2003, osittain pyynnöstä, osittain siksi että työ turkulaisissa päiväkodeissa oli herättänyt hänet miettimään miten hän itse järjestäisi toimivan päiväkodin.

– Alussa oli toki haasteita, mutta en silti ole koskaan katunut Tilkkutäkin perustamista. Pitää kiittää menneistä vuosista niin asiakasperheitä kuin ihania työntekijöitäni. Kiitos kuuluu myös omalle perheelleni yrittäjä-äidin saamasta tuesta, painottaa Heino.

Tällä viikolla on vietetty Päiväkoti Tilkkutäkin 20 -vuotisjuhlaviikkoa. Viikon päätteeksi päiväkodissa pidetään avoimet ovet tänään lauantaina klo 10-14.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän