Perinteiset tapahtumat pitävät pintansa lukijoiden mielestä

0
Crusell-viikon Lyhtyjen yö on Uudenkaupungin Sanomien verkkokyselyn mukaan lukijoille mieleinen kesätapahtuma.

Uudessakaupungissa järjestetään jokaisena kesänä monenlaisia tapahtumia, jotka tuovat kaupunkiin turisteja sekä kokoavat paikallisia yhteen. Uudenkaupungin Sanomat kysyi verkkokyselyllä, millaisia kokemuksia kaupungin tapahtumakesä on lukijoissa herättänyt ja millaisiin tapahtumiin on osallistuttu.

Kyselyn perusteella kaupungin perinteisiin tapahtumiin lukeutuvat Merefesti, Crusell-viikko ja Tul toril -teematorit pitävät pintansa lukijoiden keskuudessa. Vastaajista yli puolet ilmoitti käyneensä kesän aikana kyseisissä tapahtumissa.

Pakkahuoneen rannan läheisyydessä järjestettävät tapahtumat kuten iltatorit, Puupatei Pakkahuoneel ja Möljä Miittinki vetävät myös lukijoita. Tulevia venetsialaisia kohtaan löytyy myös suuri kiinnostus.

Crusell-viikon tapahtumista erityisesti Lyhtyjen yö oli lukijoiden mieleen. Tapahtuman maksuttomuus ja tunnelma vetivät puoleensa, mutta muihin Crusell-viikon ohjelmiin toivottaisiin myös nuorille jotain houkutuksia.

Maksullisuus on myös joillekin lukijoille kynnyskysymys, mutta samalla toivotaan myös tunnettuja nimiä mukaan, joka voisi vetää myös nuoria.

– Ylipäätään olisi hyvä saada tunnettuja nimiä tapahtumaan, jotka vetävät yleisöä. Toki tämä maksaa, mutta toisaalta lipputuloja tulisi enemmän, pohtii yksi lukija

Merefestien ohjelmaa on kehuttu monipuoliseksi kaikenikäisille, mutta kaupungin panosta toivottaisiin enemmän tapahtumaan, joka on kuitenkin kokoluokaltaan suuri. Tapahtumaa leimaa tällöin ”sieluttomuus”.

– Merefesti voisi satsata merellisyyteen ja näin erottautua muista tapahtumista, ehdottaa eräs lukija.

Keskustan ulkopuolella kylätapahtumat saavat kiitosta lukijoilta. Pyhämaa-päivä, Lokalahden Suvipäivä ja Kalanti-päivät ovat kyselyn perusteella tärkeitä tapahtumia kyläyhteisöille.

– Suvipäivä on ihanan monipuolinen ja lämminhenkinen kohtaamispaikka. ”Kyläelämän sydän”, kehuu lukija.

Kyselyyn vastanneista puolet piti kaupungin kesätapahtumien määrää sopivana. Neljäsosa kertoi tapahtumia olevan liian vähän ja liikaa päällekkäin. Yhdenkään vastaajan mielestä tapahtumia ei ole liikaa.

Maksuttomia tapahtumia on kaupungissa 72 prosentin mielestä riittävä määrä, ja hintataso maksullisissa tapahtumissa on 48 prosentin mielestä kohtuullinen. 20 prosentin miestä hinnat ovat kalliita ja 24 prosenttia ei osaa sanoa omaa kantaansa.

Lukijoiden mielestä kaupungin perinteiset tapahtumat, joissa tulee eniten käytyä ovat myös sellaisia, joiden ei toivota muuttuvan tai lopetettavan. Kyselyyn vastanneet olivat tasaisesti luetelleet Crusell-viikon, Merefestin ja Pakkahuoneen iltatorit muiden muassa sellaiseksi, jotka halutaan säilyttää kaupungin kesässä.

Kysyttäessä, tarvitaanko Uuteenkaupunkiin vielä lisää tapahtumia, niin vastauksissa korostui erilaiset ulkona järjestettävät ilmaiskonsertit tai elokuvaillat. Santtiorannan yhteislauluiltojen innoittamana vastaavanlaisia esityksiä voisi olla enemmän.

– Jokin teatteri- tai stand up -kesätapahtuma olisi kiva. Meillähän on esiintyjiä omasta takaa, huomauttaa lukija.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän