Ringettekoulussa on jo vauhti päällä

0
Torstain ringettekoululaiset Hilja (vas.), Alva, Alissa ja Neea juomatauolla, takana koulun opettajista Emmi Ranta ja Henri Pelto.

Syksyn ensimmäiset luistimen piirrot jäähallilla tehtiin viime viikolla ja jääurheilun harrastajien valmistautuminen uuteen kauteen pääsi jatkumaan aidossa ympäristössä. Jää-Kotkien ringettekoulukin lähti käyntiin heti jään tultua.

Ringette on tyttöjen vauhdikas joukkuepeli, jossa taklaaminen on kielletty. Peli perustuu nopeuteen, tekniseen taitoon ja taktiseen osaamiseen.

– Ollaan tosiaan liikkeellä aiemmin kuin useina vuosina. Koulua pidetään ainakin alkuvaiheessa kerran viikossa torstaisin, mutta mahdollisesti myöhemmin myös toisen kerran viikon aikana, kertoo ringettejaoksen puheenjohtaja Petri Suominen .

Ringettekouluun ei ole ikärajaa, mutta luistelun pitäisi ainakin jonkin verran sujua. Varusteina tarvitaan tukevat hanskat, ristikollinen kypärä ja luistimet, mutta seuralla on varustevarasto, josta löytyy varusteita ainakin kokeilua varten.

– Omat varusteetkaan eivät ole kalliita, mutta ennen niiden hankkimista kannattaa kyllä käydä kokeilemassa miltä laji tuntuu.

Ringettekoulu järjestää seuraavalla kerralla eli ensi torstaina erityisen kaveripäivän, jolloin voi kaverin kanssa ja myös yksinkin tulla kyselemään lajista, katsomaan treenejä tai osallistua niihin ihan itse.

– Koulun normaalivuoro on kello 18–19, mutta jos ei ole omia varusteita, niin kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta voi ohjaajien kanssa valita itselleen sopivat.

Seura on myös luvannut kaveripäivänä tarjota treenin jälkeen osallistujille ansaitut virvokkeet.

– Ringettekoulussa on pieni kausimaksu, mutta muutaman kerran voi käydä kokeilemassa ilman maksua. Jos kaveripäivänä ei pääse, niin puhelimitse voi kysellä lajista, yhteystiedot löytyvät UJK:n kotisivuilta.

Mukaan kouluun pääsee toki myöhemminkin syksyllä, ennakkoilmoittautumista ei tarvita vaan treeneihin voi ilmestyä missä vaiheessa tahansa.

Ringettekoulun varsinaisina ohjaajina toimivat Emmi Ranta ja Jemina Karru , jotka ovat itsekin pelanneet ringetteä aktiivisesti. Koululla on myös nimettyjä huoltajia, jotka avustavat valmistautumisessa ja tarpeen tulla ovat myös mukana jäällä.

Koulussa opetellaan ja harjoitellaan ringeten perustaitoja eli luistelua, rinkulan kuljetusta, syöttämistä, syötön vastaanottoa ja laukaisua ja opetellaan tietenkin myös lajin sääntöjä.

Välillä myös pelataan, mutta mihinkään sarjaan koululaiset eivät näillä näkymin tule osallistumaan. Mahdollista tosin on, että alueelle saadaan G-ikäisten sarja, johon UJK:kin voi lähteä mukaan ja silloin halukkaat pääsevät myös pelaamaan toisten seurojen nuoria vastaan.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän