Sunnuntaina vietetään Varsinais-Suomen museopäivää

0
Varsinais-Suomen museopäivänä voi käydä tutustumassa meriaiheisiin esineisiin Wahlbergin museotalon Kapteenit-näyttelyssä.

Huomenna sunnuntaina vietetään jälleen kerran perinteistä Varsinais-Suomen museopäivää. Mukana on yli 50 erilaista ja mielenkiintoista museokohdetta, joihin kaikkiin on vapaa pääsy.

Päivän aikana voi mm. syventyä kännyköiden kehityshistoriaan Salon elektroniikkamuseossa tai Alpo Jaakkolan omintakeiseen patsaspuistoon Loimaalla. Mynämäen Maatalousmuseossa voi tutustua Uudenkaupungin rataan valokuvien avulla Esa Soonin näyttelyssä.

Oheistapahtumaa on myös luvassa näyttelyiden ohella eri puolilla Varsinais-Suomea, esimerkiksi Paimiossa Käsityömuseo Miilassa lapset pääsevät näyttelyn ohessa osallistumaan kierrätysmateriaalityöpajaan, jossa pääsee tekemään vaikka pitsikruunuja. Maskun museon pihapiirissä pääsee ihastelemaan lampaita sekä kokeilemaan villan karstausta.

Vakka-Suomesta ovat mukana Kaariaisten mäkitupamuseo, Kauppilan umpipiha, Viiasten kartanomuseo, Wahlbergin museotalo ja Vehmaan kotiseutumuseo. Kauppilan umpipihalla vietetään samanaikaisesti elojuhlaa, jossa esiintyy instrumentaalista kansanmusiikkia soittava Mottine Raumalta.

Museopäivä Vakka-Suomessa

Kaariaisten mäkitupamuseo, Kaivolantie 300, Laitila. Avoinna klo 12-15.

Kauppilan umpipiha, Koukkelantie 240, Laitila. Avoinna klo 12-17.

Viiasten kartanomuseo, Hakkenpääntie 290, Taivassalo. Avoinna klo 12-16.

Wahlbergin museotalo, Ylinenkatu 11, Uusikaupunki. Avoinna klo 11-16.

Vehmaan Kotiseutumuseo, kivityömuseo, ruotusotilaan torppa ja Lahdingon palokaluhuone, Mynämäentie 157, Vinkkilä. Avoinna klo 12-16.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän