Täsmennystä Katoavat kosteikot -artikkeliin

0

Kiitos Lily Laineelle hyvästä artikkelista ”Katoavat kosteikot” (24.8.2023), jossa kerrottiin vesilintujen taantumisesta ja kosteikoiden tärkeydestä. Artikkelista kuitenkin välittyi kuva kuin Suomessa ei panostettaisi kosteikkoalueiden hoitoon tai kunnostukseen. Nykyisten kosteikoiden lisäksi on mahdollista perustaa tyystin uusia kosteikoita, joilla vesilintujen poikaset voivat ruokailla ja kasvaa.

Laajan, luonnon monimuotoisuutta edistävän Helmi-ohjelman kuudesta teemasta yksi keskittyy kokonaan lintuvesiin ja kosteikoihin.

Suomen riistakeskuksessa olemme tässä työssä mukana SOTKA-kosteikot-hankkeen kautta, jossa perustetaan ja kunnostetaan kosteikoita ympäri Suomen yhdessä maanomistajien kanssa.

Hankkeessa toteutettiin vuosien 2020–2022 aikana yli 630 hehtaaria elinympäristöä vesilintujen poikasille. Vuosina 2023–2024 tavoitteena on suunnitella vähintään 40 laajaa poikue-elinympäristöä sekä edistää helppojen ja edullisten elinympäristökunnostuksien toteuttamista.

Lisäksi pyydämme vieraspetoja eli minkkiä ja supikoiraa 73 arvokkaalta lintuvedeltä Helmi-vieraspetohankkeessa.

Vilma Anttila

kosteikkosuunnittelija,

Suomen riistakeskus

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän