Ugissa liikkuneelle sudelle lopetuslupa

1
Riistakamerakuva Uudenkaupungin asuinalueilla liikkuneesta sudesta.

Uudenkaupungin asuinalueilla liikkuneelle sudelle myönnettiin lopetuslupa perjantaina 11.8. Lupa on voimassa elokuun loppuun.

Osmo Luotonen Kalannin seudun riistanhoitoyhdistyksestä kertoo, että lupa on myönnetty nyt aiempaa laajemmalle alueelle. Nyt alueena on muun muassa Kalanti, Lepäinen, Lahti, Haukharja, Kytämäki ja Kittamaa. Samalle sudelle oli aiemmin lopetuslupa Kalannissa, mutta susi poistui silloin alueelta ja lopetusluvan määräaika päättyi ennen kuin susi taas ilmaantui.

Luotosen mukaan sudesta on ilmoitettu suurpetoyhdyshenkilöille päivittäin havaintoja asutuksen läheltä. Viime päivinä se on nähty muun muassa Kalannissa sekä Laitilan rajan tuntumassa. Suden käyttäytymisessä poikkeavaa on, että se viihtyy asutetuilla alueilla.

– Sudesta on paljon kuvia ja aina se on sama susi, sen tunnistaa värityksestä, Luotonen kertoo.

Lopetuslupa on haettu yksityishenkilön nimissä, mutta Kalannin seudun riistanhoitoyhdistys on ollut suden lopettamisen kannalla, koska se hakeutuu asuinalueille ihmisiä pelkäämättä. Vahinkoilmoituksia sudesta ei ole tullut.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän