Uudenkaupungin Automuseosta

0

Kävimme viettämässä sadepäivää pitkästä aikaa Uudenkaupungin Automuseossa. Upeita, vanhoja autoja. Hurja määrä kaupungin historiaan läheisesti liittyvää kalustoa.

Kaikesta tästä arvomateriaalista saisi erinomaisen vetovoimaisen käyntikohteen, joka korostaa Uuttakaupunkia Suomen ainoana autokaupunkina.

Saisi, sillä tällä hetkellä näyttelyn johdonmukaisuus on ikävä kyllä hakusessa. Taustatietoa autotuotannosta Uudessakaupungissa on ripoteltu erillisiin tauluihin katsojan kannalta melko epäloogisesti. Taustatietoa itse autoista on vaihtelevasti. Anekdootit autotuotannosta, kiinnostavat taustatarinat loistavat poissaolollaan. Kaiken keskelle on ripoteltu infotauluja niin YKn tasa-arvokäytännöstä, kuin uudesta laivareitistä (joka sekin näyttäisi olevan jonkin vuosikymmenen takaa – samoin kuin koko museon esillelaitto).

Olisiko mahdollista hakea arvokkaan kulttuuriperinnön asianmukaiseksi esilletuomiseksi vaikkapa apurahaa / työllistää opiskelija tekemään näyttelystä asiakaslähtöisesti tuotettu, looginen, freshi, kiinnostava ja Ukin autohistorian arvoiselleen tasolle nostava? Ja tuoda tämä kaikki houkuttelemaan asiakkaita helposti löydettäväksi ja kiinnostavaksi kotisivuksi.

Pia Partanen

Entinen ukilainen, nykyisin entisestä kotikaupungistaan pääsääntöisesti erittäin ylpeä mökkiläinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän