Uusia taitoluisteluharrastajia mukaan timanttisen koulun kautta

0
Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden tintit ja pikkutintit toivottavat uudet harrastajat tervetulleeksi Timanttiseen taitoluistelukouluun.

Elokuun alku merkitsee sitä, että jääurheilu palaa takaisin jäähalliin kesätauon jälkeen. Heti kuun alusta lähtien Vakka-Suomen Taitoluistelijat ovat harjoitelleet ahkerasti ja pyyhkineet pölyjä pois kaunoluistimista.

Seuran päävalmentaja Milla-Riikka Aaltonen kertoo, että ensimmäiset viikot ovat harjoituksissa varsin kiireisiä, sillä uusia ohjelmia kauden näytöksiin ja kisoihin aletaan suunnittelemaan nyt.

– Yritetään hyödyntää tämä loppukesä mahdollisimman hyvin. Koulutkin ovat vasta alkamassa, joten nuorilla riittää myös keskittymistä, Aaltonen toteaa.

Kilpaluistelijoita seurassa on Aaltosen arvion mukaan 28 ja harrasteryhmässä nuoria on arviolta 35. Harrastajia VSTL hakee lisää lauantaina alkavan ”Timanttisen taitoluistelukoulun” kautta.

Kyseessä on seuralle uusi kokeilu, jonka tavoitteena on tuoda kiinnostuneita lapsia mukaan toimintaan.

– Kaupungissa on kasvava määrä jääurheilun harrastajia, niin halusimme tarjota tähän meidän omaan lajiin sopivan matalan kynnyksen polun lapsille, Aaltonen kertoo.

Taitoluistelukoulu on tarkoitettu 3–7-vuotiaille lapsille, missä heille opetetaan luistelun perustaitoja ja tutustutaan lajiin erityisesti pelien ja leikkien avulla. Aaltonen muistuttaa, ettei aikaisempaa kokemusta luistelusta tarvitse olla ja jaloissakin voi olla mitkä tahansa luistimet.

– Koitetaan pitää lajia vahvasti mukana leikkien ja pelien ohella, jotta tulee heti sellainen olo pienille, että ”on kivaa olla taitoluistelija”.

Lasten vanhemmat voivat myös tulla jäälle lapsensa kanssa, jos ensikertalaista jännittää jäähallin iso ympäristö. Koulun kautta lapset voivat liittyä itse seuratoimintaan ja harrastaja-ryhmään.

Koulua järjestetään joka lauantaina aamupäivisin jäähallilla vuoden loppuun asti ja ilmoittautuminen kouluun tapahtuu Vakka-Suomen Taitoluistelijoiden nettisivujen kautta. Pienenä porkkanana Aaltonen haluaa mainita, että ennakkoilmoittautujat saavat pienen muiston seuralta.

– Lapset saavat meidän seuran oman pannan sekä koulun nimen mukaisesti timanttisen avainperän, Aaltonen paljastaa.

Koulun huipennuksena koululaiset pääsevät osallistumaan seuran perinteiseen joulunäytökseen.

– Toivotaan, että koulun kautta saataisiin uusi sukupolvi taas tähän lajiin, Aaltonen toivoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän