Uusikaupunki kutistui alkuvuonna yli 60 hengellä – katso tästä, mihin suuntaan naapureiden väkiluku kääntyi

0
Muuttoliike käy nyt Uudestakaupungista pois. Kaupungin väkiluku on laskenut alkuvuonna yli 60:llä ja kuntien välinen muuttoliike on vienyt väkeä pois kaupungista. Vain maahanmuutto on tuonut lisää väkeä kaupunkiin. Arkistokuva Kantatie 43:lta: Jori Liimatainen.

Väkiluku kasvaa nyt yhteensä 19 varsinaissuomalaisessa kunnassa ja vähenee kuudessa. Kahdessa kunnassa heinäkuun lopun väkiluku oli sama kuin vuoden alussa.

Lukumääräisesti eniten asukkaita Varsinais-Suomessa on kuluvana vuonna menettänyt Uusikaupunki, jossa väkiluku on laskenut 63 hengellä.

Kokoonsa nähden nopeimmin kutistuu kuitenkin Marttila, jossa heinäkuun 1 947 asukasta on 31 vähemmän kuin vuoden alussa.

Uudessakaupungissa oli 15 029 asukasta heinäkuun lopussa.

Kaupungin luonnollinen väestönlisäys on kuluvana vuonna noin 50 henkeä miinuksella, eli kuolleita on syntyneitä enemmän. Kuntien välisessä muuttotaseessa Uusikaupunki on sata henkilöä miinuksella. Maahanmuutto on kuitenkin tuonut kaupunkiin noin 90 henkilön lisäyksen.

Kokoonsa nähden kovin kasvuvauhti Varsinais-Suomessa on Vehmaalla, jossa väkiluku on kasvanut 36 henkilöllä vuoden alusta. Se on prosentuaalisesti iso muutos 2 264 asukkaan kunnassa.

Toinen yli prosentin kasvuvauhtiin tänä vuonna ehtinyt paikkakunta on Raisio. Siellä väkimäärä on noussut 267 henkilöllä vuoden alusta, kun heinäkuun väkiluku oli 25 209 henkilöä.

Lukumääräisesti tarkasteluna isoimmin Varsinais-Suomessa kasvaa luonnollisesti Turku. Tilastokeskuksen heinäkuun ennakkotilasto antaa Turun väkimääräksi 198 676, mutta elokuussa Turku pääsi jo yli 200 000 rajapyykin. Digi- ja väestötietoviraston mukaan 3. elokuuta turkulaisia olisi ollut 200 174. Tilastokeskuksen luvut valmistuvat ja tarkentuvat huomattavalla viiveellä.

Lukumääräisesti toiseksi eniten on kasvanut Kaarina, jossa väkiluku on noussut 340 henkilöllä vuoden alusta.

Suomen väkiluku oli heinäkuun lopussa 5 581 767, kertoo Tilastokeskus. Väkiluku kasvoi tammi–heinäkuun aikana 17 797 hengellä. Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 26 922 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 9 038 vähemmän kuin kuolleita.

Tammi–heinäkuun aikana syntyi 25 152 lasta eli 1 154 lasta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2022. Kuolleiden määrä oli 34 190, mikä on   019 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Heinäkuun ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi–heinäkuussa 33 554 henkeä ja Suomesta muutti pois 6 632 henkeä. Maahanmuuttoja oli 9 440 enemmän ja maastamuuttoja 1 397 vähemmän kuin edellisvuoden tammi–heinäkuussa. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 3 931 ja maastamuuttajista 4 002 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammi–heinäkuun aikana 145 184. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kuntien väliset muutot vähenivät 13 871 muutolla.