Vähän täydennystä tarvitaan

0

Tulin kirjoittaneeksi vain yhdestä politiikan tempusta. Ja se kenties oli virhe se. En osannut odottaa, että jotkut eivät vielä muka tienneet, että koko poliittinen kenttä on täynnä temppuilua. Ja että kaikilla puolueilla on omat temppunsa. Ja että yliopistotasollakin opiskellaan poliittista temppuilua. Ja vielä, että loppututkintonsa suorittaneita ”politrukkeja” on jo aivan liikaa.

No muutamat kommentaattorit vasemmalta sitten aivan turhaan pahoittivat mielensä silmänkääntötempun paljastamisesta.

Kyllähän temppuiluna kaikissa poliittisissa ryhmissä jo tähän mennessä on saatu kokea, että on ollut varauduttava siihen, että keskustan yhteistyö on ollut maksullista. Ja maksu on peritty yhteisistä varoista, mutta yhteistyöstä ei ole ollut takeita.

Itsenäisesti ajattelevat äänestäjät kohdaltaan ovat joutuneet tyytymään kokoomuksen maltillisten mielipiteiden monopoliin. Se on ollut tarttuvaa kuin 3M-teippi. Liian helposti ovat sitten katsoneet niin kutsutuiksi äärioikeistolaisiksi niitä, jotka vain ovat uskaltaneen esittää jonkinlaisen oman mielipiteensä. Näin tekevät myös hanakasti myös vasemmistossa.

Aivan oman lukunsa muodostaa rkp:n temppuilu. Koen tulleeni loukatuksi vaikka äitini kieli olikin ruotsi.

Puolueiden kesken tuntuu vallitsevan konsensus siitä, että toisen ryhmittymän tempuista ei juuri hiiskuta senkin uhalla, että toisetkaan eivät vaivautuisi huomauttelemaan.

Reino Alho

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän