Varusmieskeräys järjestetään Kalannissa ensi viikolla

0

Kalannissa järjestetään keskiviikkona 30.8. Puolustusvoimien Porin Prikaatin osaston avustamana perinteinen varusmieskeräystapahtuma. Tapahtuma alkaa iltapäivällä ja jatkuu iltaan saakka.

Varusmiehiä ja -naisia on opastamassa ja kuljettamassa joukko Kalannin Sotaveteraanien tuki- ja perinnejaoston vapaaehtoisia – näin pyritään käymään mahdollisimman kattavasti Kalannin kylillä keräystapahtuman aikana.

Keskuspaikkana on Kalannin srk-koti, josta partiot lähtevät ja jonne ne palaavat. Varusmiehillä on lahjoituslistojen lisäksi mukanaan myös tilisiirtolomakkeita, joten käteisen rahan puuttuminen ei ole este tuen antamiseen. Keräyksen tuotto palautuu kokonaisuudessaan Kalannin Sotaveteraaniyhdistyksen veteraaniväen tarpeisiin käytettäväksi. Kalannin Sotaveteraanit toivookin jälleen myönteistä suhtautumista keräystapahtumaan.

Vuoden 2023 keräysesite muistuttaa meitä siitä, että emme unohda heitä, jotka suojelivat meitä Suomen kohtalonvuosina 1939–1945. Jotta muistamme, ettei Suomen itsenäisyys ole itsestäänselvyys. Jotta muistamme itsenäisyytemme kalliin hinnan; kaikki sodissa kaatuneet ja haavoittuneet, leskeksi ja orvoiksi jääneet, murtuneet perheet ja kotinsa menettäneet.

Ja että ymmärrämme sotienjälkeisen jälleenrakennuksen arvon – sen, josta olemme saaneet nauttia, sukupolvi toisensa jälkeen. Ja ettemme enää koskaan joutuisi sotaan, joka uhkaa itsenäisyyttämme, demokratiaa ja kaikkia vapaan maamme arvoja.

Ja että annamme lupauksemme yhdessä rakastaa, rakentaa ja puolustaa Suomea niin, että tämä maa jää hyvässä kunnossa myös seuraaville sukupolville.

Olemme luvanneet auttaa sotiemme veteraaneja ja sotiemme naisia viimeiseen mieheen ja naiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän