Yhä vain yksi lintuinfluenssatapaus

0

Lintuinfluenssatilanne vaikuttaa Vakka-Suomessa tällä hetkellä hyvältä. Ruokaviraston tietoon on tullut vain yksittäistapaus Pyhämaasta, josta löytyi 21.7. korkeapatogeenista lintuinfluenssavirusta kuolleesta harmaalokista.

Ruokavirasto on suositellut, ettei vesilintuja metsästettäisi alueilla tai paikoissa, joilla on todettu lintujen joukkokuolemia tai lintuinfluenssaa. Tämä suositus koskee koko maata.

Lisäksi ruokavirasto huomauttaa, että on hyvä huolehtia, että koirat eivät pääse syömään tai pureskelemaan saaliseläimiä tai itsestään kuolleita lintuja tai muita eläimiä. Jos lemmikki on päässyt riepottelemaan tai syömään kuollutta tai sairastunutta luonnonlintua ja lemmikin yleisvointi heikkenee, on syytä hakeutua eläinlääkärin hoitoon.

Jos kissa tai koira on selvästi tahrinut itsensä linnun ulosteisiin, on se hyvä pestä huolellisesti ja on huolehdittava omasta suojauksesta lemmikkiä pestäessä.

Jos löytyy useita kuolleita lintuja tai lintuja, joilla on vakavaan sairauteen viittaavia oireita, tulee ottaa yhteyttä paikalliseen kunnaneläinlääkäriin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän