Yhteensopivat pyssyt

0

Kuten kirjoitti Kauno Pietilä, Suomella ja Venäjällä ovat yhteensopivat pyssyt. Kaunon mukaan voimme niitä hyödyntää, kun venäläiset paetessaan jättävät aseetkin.

Sitä voi kuitenkin ajatella toisinkin, kun asuu täällä varuskunnan lähellä. Kaikki Suomen varuskunnat ja asevarikot ovat piiritettyjä venäisten tai heidän bulvaaniensa omistamilla kiinteistöillä, joten todennäköisesti suomalaisjoukkojen aseet olisivat venäläisten käsissä jo hyvissä ajoin ennen mahdollisen sodan alkamistakaan.

Naton aseissa meillä olisi varmempi turva, kun venäläisistä suurin osa ei osaisi niitä käyttää, eikä edes käyttöohjeita lukea, mikäli he edes kaikki lukutaitoisia olisivatkaan. Vaikkakin vanhassa vara parempi, mutta se edellyttäisi asevarikkojen ja varuskuntien lähiympäristön ”siivoamista” jo rauhan aikana.

Valdemar Takaperko

Kriisinhallintaveteraani

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän