Elokuu oli sateinen

0
Elokuussa oli reippaasti sadepäiviä.

Jos elokuussa tuntui, että koko ajan sataa, niin tilastotkin voivat sen vahvistaa. Viime kuussa oli sadepäiviä peräti 20, vaikka kuun puoliväliin mahtui noin viikon mittainen kuiva kausi.

Koko kuukauden sademääriä mitatessa elokuu kuitenkin kalpenee heinäkuulle. Elokuussa satoi Ilmatieteen laitoksen Itätullin mittauspisteen mukaan yhteensä 87,3 milliä vettä. Heinäkuun sadekertymä oli 105 milliä.

Heinäkuun lukemaa kuitenkin selittävät pari todella sateista päivää. 1.7. vettä tuli 27,4 milliä ja 3.7. 38,8 milliä. Ne olivatkin kaksi kesän sateisinta päivää. Kolmannen kerran yli 20 milliä kertyi elokuun 28. päivä, jolloin satoi 21,1 milliä.

Kesäkuu oli huomattavasti kuivempi, kuten viime vuosina on ollut muutenkin. Kesäkuussa Uudessakaupungissa satoi yhteensä 22,7 milliä.

Koko kesän sademäärä nousee 215 milliin, mikä on enemmän kuin vuosina 2020 ja 2021, mutta jää vuoden 2022 lukemasta. Viime vuonna vettä satoi kolmena kesäkuukautena yhteensä 243,2 milliä, joista elokuussa peräti 145,4 milliä.

Viime vuonna syyskuu oli huomattavasti elokuuta vähäsateisempi ja ainakin kuun alku näyttää samalta myös tänä vuonna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän