Englantilaisia luuttulauluja Crusellissa

0
Mikko Pekola ja Annamaria Hannonen esiintyvät Crusellissa maanantaina 25.9.

Varsinais-Suomen Muistiyhdistys sekä muusikot Annamaria Hannonen ja Mikko Perkola järjestävät maksuttoman konsertin kulttuurikeskus Crusellissa maanantaina 25.9. kello 18.

Konsertissa kuullaan barokkiajan säveltäjien ja tämän päivän lauluntekijöiden lauluja. Eri aikakausien musiikkia yhdistää tunteista suurimmat ja teemoista koskettavimmat, rakkaus ja kuolema. Vuosisadat vaihtuvat, mutta perusasiat pysyvät.

– Minun ainutlaatuiset tunteeni eivät ole paikkaan tai aikaan sidoksissa. Ne liittyvät ihmisyyteen; ne ovat yleisiä, mutta niiden yleisyys ei vähennä niiden ainutlaatuisuutta, Annamaria Hannonen kuvaa suhdettaan lauluihin.

Valituslaulun äärellä kuulija saattaa palata elämänsä perussuruihin ja hylkäyskokemuksiin. Mutta kuten gambisti Mikko Perkola sanoo, laulut ovat lohduttavia, koska ne osoittavat, että emme ole tunteinemme ja kokemuksinemme yksin.

Mitä musiikkia kuuntelen, kun en enää itse pysty sitä valitsemaan tai siitä kertomaan? Konsertin yhteydessä Varsinais-Suomen Muistiyhdistys kertoo Musiikkitahdon laatimisesta.

Konsertissa kuullaan lauluäänen lisäksi viola da gambaa. Viola da gamba on kehittynyt 1400-luvulla, ja se oli hyvin suosittu 1600–1700-luvuilla. Gamban ääni on sielukas ja soittimena se on hyvin monipuolinen. Viola da gambaa soitetaan jousella tai näppäillen ja sitä pidetään polvien välissä kuten selloa. Instrumenttina se on kuitenkin lähempänä kitaraa tai luuttua.

Annamaria Hannonen & Mikko Perkola: Dear if you change – englantilaisia luuttulauluja Kulttuurikeskus Crusellissa 25.9. Konsertin kesto on noin 1,5 tuntia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän