As oy Fregatin tontti Mältinkalliolla vapautumassa vuokrattavaksi

0
Mältinkallion tontti kuuluu kaupungille ja nyt kaupunki on vapauttamassa tontin konkurssiin menneen asunto-osakeyhtiön vuokrasopimuksesta.

Kaupunginhallitus päätti tällä viikolla, että se valtuuttaa asianajajan hakemaan maanmittauslaitokselta Mältinkallion kerrostalotontin maanvuokraoikeuden kirjaamisen poistoa. Vuonna 2017 tehty vuokrasopimus oli kirjattu asunto-osakeyhtiö Uudenkaupungin Fregatille, jonka oli tarkoitus rakennuttaa tontille puurakenteinen kerrostalo.

Yhtiö asetettiin konkurssiin viime syksynä. Kyseisellä Mältinkallion tontilla on tällä hetkellä pystyssä betonielementeistä tehty kerrostalon pohjakerroksen runko.

Vuokrasopimuksen kirjauksen poistamisella kaupunki hakee sitä, että tontti vapautuu mahdollisesti uudelleen vuokrattavaksi. Asunto-osakeyhtiön konkurssipesä ilmoitti tämän vuoden maalliskuussa, ettei se jatka rakennushanketta tai kykene täyttämään maanvuokrasopimuksen mukaista rakentamisvelvoitetta. Yhtiötä haki konkurssiin Kuntarahoitus Oyj.

Kuntarahoitus sitoutui maksamaan tontin vuokrat korkeintaan tämän vuoden loppuun asti. Kuntarahoitus on sittemmin ilmoittanut, että sen velvollisuus pantinhaltijana maanvuokraerien maksuun päättyi tämän vuoden kesäkuun loppuun.

Asunto-osakeyhtiön konkurssipesän keskeinen varallisuus muodostui pantatusta maanvuokrasopimuksesta ja keskeneräisestä rakennuksesta, joten hankkeen realisointi oli mahdollista vain, mikäli vuokrasopimus pysyi voimassa.

Tästä syystä kaupunginhallitus päätti aiemmin, ettei kaupunki hae vuokraoikeuden kirjaamisen poistamista ennen kuin ulosottokaaren mukainen menettely panttiomaisuuden myynnistä on päättynyt tai sille on todettu lainvoimainen este.

Ulosottomies antoi päätöksen, jonka mukaan se ei ryhdy ulosmittaus- eikä realisointitoimenpiteisiin ja samalla ulosottomies totesi, että ulosottoasian vireilläolo päättyy esteeseen. Tämän jälkeen kaupunki käynnisti irtisanomismenettelyn Mältinkallion tonttien vuokrasopimusten purkamiseksi.Vuokrasopimukset olitehty kaupungin ja neljän eri asunto-osakeyhtiön eli Korvetin, Kutterin, Kuunarin ja Fregatin välillä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän