Hallituksen toimenpiteet

0

Nyt on käyty kiivasta keskustelua hallituksen toimista. Jos verrataan kolmekymmentä vuotta taaksepäin, niin ainut yhdistävä tekijä tähän päivään oli se, että silloinkin paikkailtiin edellisen hallituksen aikaansaannoksia. Mutta siihen sitten loppuivatkin yhtäläisyydet.

Kolmekymmentä vuotta taaksepäin laman aiheuttivat pankkien holtiton rahanjako. Silloiset pankinjohtajat jakoivat rahaa ihan huolettomasti ja takaajiksi kelpasi ihan kuka tahansa. Takaajat olivat tietysti varattomia.

Hyvämaineisia firmoja oikein kehotettiin hakeutumaan konkurssiin. Tilin teon koittaessa pankinjohtajat olivat jo hyvissä ajoin siirtäneet omaisuuden ja rahat muualle ja vouti ei saanut heiltä perittyä mitään. Sitten Viinanen ja Aho jostain käsittämättömästä syystä keksivät, että palkansaaja onkin syyllinen koko touhuun.

Sitten tuli kahden prosentin raippavero tavalliselle palkansaajalle ja kaikenlaiset työttömyysmaksut päälle Erilaisten tukien saajilla meni loistavasti, kun heiltä ei otettu mitään. Työnteko silloin tuella elävien ansioihin ei todellakaan ollut kannattavaa.

Silloin ay-liikkeiden toiminta lakkoineen oli jokseenkin paikallaan. Mutta nyt on eri meininki. Nykyhallituksen toimet ovat ihan hyviä. Taloutta ei saada kuntoon eikä työntekoa kannattavaksi, jos ei avustuksiin puututa.

Nykytilanne ei kestä rahanjakoa vihervasemmiston malliin ulkomaille ja kaikenlaiseen pakolaiskiintiön tukishoppailijoille. Se miinuksena, että eläkeläiset eivät tarvitse minkäänlaisia indeksikorotuksia, ne korotukset ensi vuoden alussa olisi ehdottomasti tarvinnut laittaa keskituloiselle palkansaajalle.

He maksavat kaikesta täyden hinnan liikuntapaikoista ynnä muusta mistä eläkeläisille tulee alennusta. Suurituloiset maksavat nyt jo veroa reilusti yli puolet palkastaan.

Rauno Lehtimäki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän