Hyvä yrittäjä

0

Tällä viikolla 5.9. vietettiin valtakunnallista yrittäjäpäivää. Suomessa meitä on 340 000! Ja yrityksissä 1,5 miljoonaa työntekijää. He ovat olleet ja vahvasti ovat edelleen Suomen elinvoiman lähde.

Meillä Uudessakaupungissakin on yli 1000 yritystä ja Vakka-Suomessa saman verran lisää, valtava määrä, jota ei aina tule huomanneeksi. Yrittäjiemme määrä on edelleen kasvussa. Se kertoo seutukuntamme elinvoimaisuudesta. Yrityksiä on maatalouden alkutuotannossa ja sen jatkojalostuksessa, monissa palvelun ja kaupan ammateissa jne. Suurin työllistäjä on edelleen metalli- ja kemian teollisuus. Koronan jälkeen myös matkailu on saanut tuulta purjeisiin.

Miksi yrittäjyys on meillä voimissaan. Ehkä tärkein asia on satojen vuosien historian tuoma kokemus merenkulusta. Sen kautta avautuivat viennin tuomat mahdollisuudet. Seudulla tehtiin sarjatyönä vuosittain tuhansittain puuesineitä. Historian kirjojen mukaan vakat ja kousat olivat ”brändituote” Itämeren kaupungeissa ja kuninkaiden pöydillä. Purjelaivojen paluu kyydissä tuotiin muun muassa suolaa ja kankaita Männäisten markkinoille.

Tänä päivänä edelleen vienti meitä elättää. Vientiä on tietysti monipuolisessa teollisuudessa, mutta myös elintarvikkeiden jatkojalostuksessa ja alkutuotannossa. Maailma myös meillä on jatkuvassa muutoksessa, johon olemme valmiita vastaamaan. Jatkuva itsemme kouluttaminen on hyvä vakuus siihen.

Yksittäisenä asiana henkilöjunaliikenteen saaminen tänne voisi avata monia uusia mahdollisuuksia yrityksille ja koko seudun kehittämiselle, näin uskon.

Uusikaupunki ja Vakka Suomi on hyvä paikka yrittää edelleen pitkälle tulevaisuuteen.

Onnea ja kiitos suomalaiselle yrittäjyydelle ja yrittäjille. Työ jatkuu. Yhdessä Eteenpäin.

Mauri Kontu

Valtuuston puheenjohtaja

PS. Sattumalta samana päivänä 5.9. 33 vuotta sitten yrityksemme Vahterus Oy perustettiin. Lämmin kiitos kaikille työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme yhteisistä vuosista.

Toinen sattuma: Aloitin tasan 5.9. 50 vuotta sitten opiskeluni Tampereen teknillisessä korkeakoulussa. Elämä on sattumia täynnä!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän