Hyvinvointialue – mikä se on 2

0

Jokin aika sitten kirjoitin kokemuksiani hyvinvointialueesta. Nyt olen saanut vähän täsmennystä. Olin 18.4. Kuuloliiton kiertävässä tutkimusautossa tarkastuttamassa kuuloni. Sain suosituksen ottaa yhteyttä terveyskeskukseen jatkotoimenpiteitä varten.

Seuraavana päivänä varasin ajan TK:sta, aika oli 25.5. Lääkäri kirjoitti lähetteen TK:n kuulotutkimukseen, joka tehtiin 6.6. Tyks vahvisti lähetteen tulon 13.6. ilmoittaen samalla, että yhteyttä otettaisiin mahdollisimman pian. Kun yhteyttä ei kuulunut, päätin itse soittaa.

Se olisi edellyttänyt kirjautumista käyttäjätunnuksineen ja salasanoineen. Eräs tuttava kertoi minulle kokemuksiaan ja antoi puhelin numeron. Soitin sinne 14.9. ja sain tietää, että jonotusaika on seitsemän (7) kuukautta!

Yhteenvetona: 8 viikon odotus lähetteen saamiseksi ja mahdollisesti 7 kuukautta toteutukseen. Tämäkö on hyvinvointialueella tavoiteltu parannus? Olen lukenut ja kuullut, että hyvinvointialueen pitää leikata kuluja 34 000 000 euroa. Näinkö paljon se hallintoportaan lisääminen Varhan kohdalla maksoi?

On myös kummeksittu sitä, voidaanko palvelua parantaa suorittajia vähentämällä ja hallintoa lisäämällä. Parin viikon kuluttua minulla on TK-lääkärin vastaanotto polvioireilujen takia. Onko sama rumba taas edessä? Odottavan aika on pitkä.

Ettei tämä olisi pelkkää valitusta, minulla on kolmesta asiasta sanottavana pelkkää hyvää ja isot kiitokset. Ne ovat kestonsa mukaisessa järjestyksessä Sakunkulma n. 20 v, Uudenkaupungin terveyskeskuksen fysioterapia n. 4 v ja Uudenkaupungin sairaalan osasto 1:n palliatiivinen hoito 1 vk. Älköön Varha säästäkö näitä pois.

Tapani Caselius

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän