Jyske ja Jää-Kotkat yhdistivät voimansa – B-nuoret jakavat kaiken puoliksi, niin treenipaikat, peliasut kuin kotipelitkin

0
Ennen jääaikaa pelaajat lämmittelivät ulkona pallottelemalla. Pinja Kiviön (keskellä vas.) ja Karoliina Reinin mielestä Jyskeen ja UJK:n yhteisen joukkueen alku on sujunut hyvin. Tulevaisuus näyttää, miten saumattomaksi joukkueiden yhteistyö hioutuu. Pallo on ilmassa.

Pukukopissa on hiljaista. Se on kuulemma täysin poikkeuksellista, kun UJK-Jyskeen B-nuoret valmistautuvat illan harjoituksiin.

Harvinaista on toimittajan saapuminen pukukoppiin, mutta niin on myös Uudenkaupungin Jää-Kotkien ja Jyskeen yhteinen joukkue. Ennenkuulumatonta yhteisjoukkueen rakentaminen ei ole, mutta melko harvinaista.

Päävalmentaja Teemu Grönrosin , valmentaja Sirpa Karkkosen ja joukkueenjohtaja Juha Kiviön mukaan laitilalaisia on siirtynyt kokonaan Ukiin tai toisinpäin, jos toisessa kaupungissa ei ole saatu joukkuetta kasaan. Yhteistyö lähiseurojen välillä tulee toimijoiden mukaan todennäköisesti lisääntymään, sillä yleisesti laskenut syntyvyys tarkoittaa, että pelaajia on tulevaisuudessa nykyistä vähemmän.

Karkkosen mukaan alueen lähiseurat Lukko, Luvia, Jyske ja UJK ovat järjestäneet reilun vuoden ajan yhteisiä palavereja, joissa on sovittu yhteisistä pelisäännöistä ja esimerkiksi ringettekoulut ovat vierailleet toistensa treeneissä.

– Yhteistyö madaltaa kynnystä olla yhteydessä toisiinsa, Karkkonen sanoo.

Päätös UJK:n ja Jyskeen yhteisjoukkueesta tehtiin jo viime kaudella, sillä molemmissa joukkueissa oli tiedossa, että pelaajia kahteen joukkueeseen on liian vähän.

– Odotuksia paremmin järjestelyt ovat sujuneet, sanoo Grönros.

Karkkosen mukaan on todella hienoa, kun treeneissä on porukkaa. Yhteensä joukkueessa pelaa 18 pelaajaa.

Pelisäännöt ovat selvät. Joka toinen viikko joukkue harjoittelee Laitilassa ja joka toinen Uudessakaupungissa. Kotipelit pelataan vuorotellen kummassakin kaupungissa. Päälle puetaan Laitilan peleissä Jyskeen värit, Uudessakaupungissa UJK:n.

Yhteiset treenit aloitettiin vasta kesällä, ja se näkyy. SM-karsintasarja alkoi sunnuntaina Tuusulassa 4–8 tappiolla UJK-Jyskeelle.

– Emme oikein vielä osaa pelata yhteen, sanoo uusikaupunkilainen Caroliina Reini , 16.

Saman haasteen tiedostavat muut pelaajat ja valmennus, mutta ongelman uskotaan ratkeavan ajan kanssa eli yhdessä pelaamalla.

– Joukkue on kilpailukykyinen ja urheilullinen, Grönros luonnehtii.

B-nuorten tavoite on selvä.

– Päästä SM-sarjaan, kertoo laitilalainen Pinja Kiviö , 18.

Marraskuun lopulla nähdään, riittävätkö UJK-Jyskeen rahkeet ikäluokan parhaimpien joukkueiden joukkoon.

Ennen alkanutta kautta Jyske ja UJK olivat toistensa pahimmat kilpakumppanit.

– Laitilaa vastaan peli oli pakko voittaa, Caroliina Reini sanoo.

Pinja Kiviön mukaan sama tunnelma oli Laitilan leirissä. Pelit olivat tasaisia ja voittoja tuli kumpaankin kaupunkiin.

Juha Kiviön, Sirpa Karkkosen ja Teemu Grönrosin mukaan tunteita urheilu nostattaa aina.

– Muuten urheilu olisi aika tylsää, kolmikko pohtii.

Iida Kauppi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän