Korihailla voitokas viikonloppu Salossa – ”Meillä on ryhmä täynnä hyviä joukkuepelaajia, jotka haluavat voittaa”

0
Bojan Sarcevicin paluu kokoonpanoon avasi Korihaiden hyökkäyspeliä ilahduttavalla tavalla.

Korihait päätti Korisliiga-kauteen valmistavat ottelut viikonloppuna Salossa perinteisessä harjoitusturnauksessa. Tuloksena oli kaksi ennakko-odotuksia kasvattavaa voittoa ensin perjantaina Salon Vilppaasta (76-67) ja lauantaina Tampereen Pyrinnöstä (87-81).

Perjantai-illan myöhäisottelussa Korihait oli hallitsevampi osapuoli koko matsin ajan. Bojan Sarcevicin paluu kokoonpanoon avasi haiparven hyökkäyspeliä vapauttaen ulkomaalaislaitureille hyviä heittopaikkoja sekä korinaluspelaajille skriinitilanteista helppoja alta nostoja. Parhaimmillaan Korihaiden johto oli 18 pisteessä kolmannen jakson lopulla. Vilpas kavensi 8–0-pisteputkellaan eron vielä kymmeneen, mutta sen isompaa kirivaihdetta ei isännät otteluun saaneet.

Lauantaina Pyrintöä vastaan Korihaiden jo nyt varsin hyvin toimiva hyökkäyspeli jatkoi rullaamistaan. Ensimmäiseen harjoituspeliin nähden pelaajat tietävät, missä kuuluu olla ja miten leikata korille oikeaoppisesti. Haiparvi johti tätäkin ottelua suurimman osan ajasta, mutta Pyrintö piti kuitenkin ottelun tiukkana aina loppuun asti.

Päävalmentaja Darko Mihajlovic oli turnauksen jälkeen mielissään siitä, että joukkue pystyy kilpailemaan hyviä joukkueita vastaan.

– Uskon, että Vilpas tulee vielä olemaan vahva joukkue kaudella, joten oli lupauksia herättävää kilpailla heitä vastaan voitokkaasti. Meidän täytyy vain jatkaa kehittymistä, koska olemme olleet vielä varsin vähän aikaa yhdessä, Mihajlovic kiteytti.

Hyvästä hyökkäyspelistä kertovat Korihaiden syöttömäärät turnauksen otteluissa (24 ja 18). Molemmissa otteluissa pallo liikkui hyvin pelaajien kesken ja ylimääräisiä syöttöjä annettiin vielä, vaikka itsellä olisikin ollut paikka tehdä ratkaisu.

– Meillä on ryhmä täynnä hyviä joukkuepelaajia, jotka haluavat voittaa. He pelaavat epäitsekkäästi eivätkä valita, jos eivät ole jatkuvasti pallon kanssa. Etenkin ulkomaalaisten osalta tätä ei voi etukäteen rekrytointivaiheessa tietää, joten meillä on hyvä nippu koossa tältä osin, Mihajlovic kertoi.

Ulkomaalaisvahvistukset ovat harjoitusotteluiden perusteella varmoja pelaajia, joilta voi odottaa kaksinumeroisia pistelukemia illasta toiseen. Suurin huomio kuitenkin Korihaista kohdistuu sentteri Mikael Aaltoon, joka oli kenties koko Salon turnauksen paras pelaaja. Aalto oli kummassakin ottelussa haiparven pisteykkönen (17 ja 25 pist) ja koulutti fyysisyydellään sekä myös nopeudellaan vastustajan korinaluspelaajia.

Korihait aloittaa kautensa tiistaina 3. lokakuuta, kun Pohitulliin saapuu viime kevään hopeajoukkue sekä tämän kauden suurin ennakkosuosikki Kauhajoen Karhu Basket. Joukkueella on reilu viikko aikaa käydä turnauksen anti läpi ja korjata sekä kehittää asioita ennen tosipelien alkua.

– Puolustusta meidän täytyy vielä kehittää. Siellä on vielä paljon yksityiskohtia, joita voimme toteuttaa paremmin emmekä voi pelkästään turvautua siihen, että teemme paljon pisteitä, Mihajlovic huomautti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän