Koripallon maailmanmestaruus Uuteenkaupunkiin – Gordon Herbert valmensi Saksan ensimmäiseen MM-kultaan

0
Valmentaja Gordon Herbert juhlii koripallon maailmanmestaruutta yhdessä MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valitun Dennis Schröderin kanssa. Kuva: FIBA

Uusikaupunkilaisen koripallovalmentaja Gordon Herbertin luotsaama Saksan maajoukkue voitti sunnuntaina koripallon maailmanmestaruuden Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa pelatuissa MM-kisoissa.

Turnauksessa voitosta voittoon edennyt Saksa päihitti Manilassa pelatussa finaaliottelussa Serbian tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 83–77. Mestaruus oli Saksan koripallohistorian ensimmäinen.

– Olemme kulkeneet yhdessä pitkän matkan. Hävisimme MM-karsintojen ensimmäisen ottelun Viroa vastaan, mutta voitimme 12:sta karsintaottelustamme kymmenen. Meillä on paljon yksilötaitoa, mutta etenimme joukkue edellä ja rakennuimme ryhmäksi, jonka jäsenet todella välittävät toisistaan ja haastavat toisiaan, Herbert kommentoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelannut Saksa kukisti ensimmäisellä kierroksella Susijengin lisäksi Japanin ja Australian. Jatkolohkossa Georgia ja Slovenia kaatuivat 27 ja 29 pisteen eroilla.

Pudotuspeleissä kisojen suuryllättäjä Latvia oli lähellä pudottaa Saksan jatkosta, mutta Latvian viimeisen sekunnin ohiheiton turvin Saksa eteni välieriin. Semifinaaleissa Saksa tyrehdytti suursuosikki Yhdysvaltojen NBA-tähdiltä kultahaaveet 113–111-voitolla.

Kanadasta lähtöisin oleva Herbert saapui pelaajana Suomeen 1980-luvun alussa ensin Hyvinkäälle, jonka jälkeen ura jatkui Turussa, Forssassa, Helsingissä ja Uudessakaupungissa.

Suomen kansalaisuuden saanut Herbert siirtyi heti pelaajauran jälkeen valmentamaan Korihaita ja luotsasi seuran ensimmäisellä kaudellaan SM-hopeaan vuonna 1995. Suomessa Herbert on valmentanut Korihaiden lisäksi Espoon Honkaa kahteen otteeseen.

Suomen lisäksi Herbert on valmentanut pääsarjatasolla Itävallassa, Saksassa, Ranskassa ja Venäjällä. 2000-luvun lopulla hän kuului NBA-seura Toronto Raptorsin valmennusjohtoon. Saksan maajoukkuepestin lisäksi Herbert on valmentanut Georgian maajoukkuetta sekä ollut mukana Suomen nuorisomaajoukkueissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän