Kysyimme tätä – Mikä mötikkä koivun kyljessä?

0
Liikennetutkat havainnoivat, millä kulkupelillä Honkatiellä kuljetaan.

Honkatiellä on koivun kyljessä kaksi laatikkoa, joiden kyljessä on tarra Trafico. Sana viittaa liikenteeseen. Mitä laatikot mittaavat, suunnittelija Henriikka Lohtaja?

– Laitteet ovat liikennelaskentatutkia eli käynnissä on liikennelaskentoja. Osa laskennoista liittyy kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteisiin ja seurantaan. Lisäksi esimerkiksi Lokalahdentiellä ja Vakka-Suomenkadulla selvitetään raskaan liikenteen osuutta ja Rantakadulla selvitetään liikennemääriä. Tässä tehdään vähän niin kuin ’kaikkia kerralla’.

– Liikennelaskennat tuottavat tietoa yleisesti katuverkon liikennemääristä, kulkumuotojakaumasta ja nopeuksista.Tuloksia käytetään suunnittelun, kunnossapidon ja päätöksenteon tueksi.

Missä kaikkialla liikennelaskentaa tehdään?

– Mukana ovat Honkatie, Vakka-Suomenkatu/Lokalahdentie, Hiuntie, Pohjoistullitie ja Rantakatu. Lisäksi pelkästään pyöräilijöitä on laskettu Koulupolulla. Liikennelaskennat ovat tältä erää päättyneet eli niitä ei nyt ole enää käynnissä, eli laatikoita on jo poistettu tai poistetaan.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän