Laivuridiplomit jakoon

0
Isokarin Kietäjät ry luovutti diplomit Marianne Suomiselle ja Petteri Ala-Äijälälle.

Isokarin Kiertäjät ry luovutti diplomin kahdelle laivuritutkinnon suorittaneelle jäsenelleen.

Tähtitieteellisen merenkulkuopin tutkinnon suorittanut turkulainen Marianne Suomisen sai avomerilaivurin diplomi ja arvonimen. Avomerilaivuri on Suomen Navigaatioliiton koulutusjärjestelmän kolmivaiheisen arvoasteikon ylin taso.

Toiseksi korkeimman tason, rannikkomerenkulkuopin tutkinnon suoritti laitilalainen Petteri Ala-Äijälä . Hänelle luovutettiin rannikkolaivurin diplomi ja arvonimi.

Kumpikin diplominsaaja on suorittanut laivuritutkinnot nopeaan tahtiin. Mariannella ei ole vielä omaa venettä, mutta Petteri hankki jo menneenä kesänä purjeveneen. Kumpikin on suhtautunut vesiliikenteeseen oikealla tavalla, käymällä laivurikurssit heti veneilyharrastusta aloittaessaan. Nyt heillä on vesiliikenteen säädökset sekä navigoinnin perusteet hallussa.

Laivuritutkintojen tutkintovaatimukset ovat muuttumassa. Ensimmäinen uusien tutkintovaatimusten mukainen saaristolaivuritutkinto järjestetään 15.12. ja vastaavasti ensimmäinen uusittu rannikkolaivuritutkinto järjestetään keväällä 2024.

Kummatkin uusimuotoiset tutkinnot muodostuvat kolmesta moduulista, jotka voi suorittaa joko kerralla tai vaikka moduuli kerrallaan. Varsinkin saaristolaivuritutkinnon vaatimustaso tulee helpottumaan, koska siinä ei vaadita mitään pimeässä navigointiin liittyvää.

Isokarin kiertäjien jäsenistä 12 on tällä hetkellä avomerilaivureita ja 38 on suorittanut rannikkolaivuritutkinnon. Lisäksi seuran jäseninä on saaristolaivureita. Jäsenistö on jakaantunut laajalle, Kaarinan, Loimaan ja Rauman väliselle alueelle. Seuran kotipaikka on kuitenkin Uusikaupunki.

Aarre Salmi

Seuran kommodori

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän