Lautakunnassa karsittiin investointeja

0
Pietolan pallokentän nurmikon kunto on puhuttanut jalkapalloväkeä jo pitkään. Ensi vuonna kentälle on kuitenkin luvassa keinonurmi.

Uudenkaupungin tekninen lautakunta kävi keskiviikon kokouksessaan läpi seuraavien vuosien taloussuunnitelmaa ja investointeja.

Esityksessä teknisen lautakunnan alaisen talousarvion investoinnit vuodelle 2024 olivat yhteensä noin 18 miljoonaa euro. Koko suunnitelmakaudelle, eli vuosille 2024-2026 suunniteltujen investointien arvo on noin 40,2 miljoonaa. Monitoimijatalo Wintteriin on varattu 11,5 miljoonaa euroa vuosille 2024-2026 ja sen irtokalusteisiin ja laitteisiin noin 4,5 miljoonaa.

Lautakunta teki investointiohjelmaan useita poistoja. Näistä euromääräisesti suurin oli Kalannin koulun liikuntasalin, eli Kalannin urheilutalon, peruskorjaus. Liikuntasalin korjaukseen varattu 3,5 miljoonan euron suuruinen määräraha poistettiin lautakunnan yksimielisellä päätöksellä.

Sen sijaan investointisuunnitelmaan jäi toinen suuri liikuntahanke. Pietolan pallokenttä kunnostetaan niin että kentälle tulee tekonurmi. Kunnostukseen on varattu 700 000 euroa ensi vuodelle. Päätös syntyi lautakunnassa äänestyksen jälkeen.

Esitetyistä tiehankkeista tekninen lautakunta oli yksimielinen siitä, että vuosille 2025 ja 2026 varattu, yhteensä noin miljoona euron suuruinen summa Kalannin Yrittäjäntien liikennejärjestelyille poistetaan investointiohjelmasta.

Sen sijaan Kalannin keskustan Pankkitien ja Pruukintien suunnitellulle perusparannukselle lautakunta näytti vihreää valoa. Perusparannukseen on varattu ensi vuodelle 743 000 euroa.

Toinen suuri tiehanke on Uudenkaupungin keskustassa Vakka-Suomenkadun liikenneturvallisuuden parantaminen. Tähän on nyt varattu ensi vuodelle 400 000 euroa ja vastaava summa vuodelle 2026.

Lisäksi Wintterin valmistuminen vaatii uusia liikennejärjestelyjä Viikaisten alueella ja akkutehtaalle on tarkoitus rakentaa oma liittymä Raumantieltä. Molemmille tiehankkeille on varaus ensi vuoden investoinneissa.

Katuvalaistusta on tarkoitus uusia kaupungin keskusta-alueella seuraavien kolmen vuoden aikana 900 000 euron edestä.

Pietolan pallokentälle suunniteltu Street workout ulkoliikuntapaikka, 100 000 euroa, ja esteettömälle luontopolulle ja lintulavalle varattu 50 000 euroa poistettiin ohjelmasta yksimielisesti.

Äänestyksen jälkeen tekninen lautakunta päätyi poistamaan myös Kaupunginlahden pohjukan ruoppaukseen varatun, 800 000 euron suuruisen investointimäärärahan ja Myllymäen puiston ja leikkipuiston kunnostukseen varatut 70 000 euroa.

Suuret peruskorjaushankkeet eli pääkirjasto, Pajalan toimintakeskus ja kaupungin virastotalo Mörne säilyivät investointilistalla. Pääkirjaston peruskorjaukseen on varattu vielä 1,95 miljoonaa, Pajalan toimintakeskuksen remonttiin ja laajennukseen 3,2 miljoonaa ja Mörnen kunnostustöihin 1,3 miljoonaa. Pajalan toimintakeskuksen peruskorjaus kuitenkin edellyttää Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varhan hyväksyntää ja pitkää vuokrasopimusta tiloista.

Kaikki investoinnit perusteluineen ja lautakunnan äänestyslistat löytyvät Uudenkaupungin kaupungin nettisivuilta. Lopulliset päätökset nyt esitetyistä investoinneista tekee kaupunginvaltuusto.

Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti karsia ensi vuoden määrärahoista Pyhämaan koulun lämmitysjärjestelmän uusimiseen varatut 220 000 euroa.

Syy siihen, miksi Pyhämaan koulun lämmitysjärjestelmää ei nyt uusita, on se että koko koulun tulevaisuus on vaakalaudalla.

Oppilasennusteen mukaan Pyhämaan koulun oppilasmäärä tulee laskemaan jyrkästi ja näin koulun jatkomahdollisuudet näyttävät heikoilta.

Kaupungin ensi vuoden kiinteistöjen kunnostusohjelmassa ei Pyhämaan koululle ollut erillistä määrärahaa. Kaikille muille kouluille kyseinen, kiinteistön sisä- ja ulkopuolisiin korjauksiin tarkoitettu summa oli varattu.

Lautakunta kuitenkin yksimielisesti päätti Petri Marttilan esityksestä, että myös Pyhämaan koululle varataan 20 000 euron summa ylläpitokorjauksia varten.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän