Lokalahdentien sillalla osan viikosta vain toinen kaista käytössä – Siltaan tehdään erikoistarkastus keskiviikkona ja torstaina

0
Sekä Vakka-Suomenkadun suunnasta että Blasieholmankadun/Honkatien suunnasta Lokalahdentien siltaa lähestyville on tällä viikolla luvassa poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä.

Lokalahdentien sillan erikoistarkastus tehdään tällä viikolla. Työt aloitetaan keskiviikkoaamuna kello 8 ja ne valmistuvat torstaina kello 18 mennessä. Töitä tehdään päivittäin kello 8–18. Erikoistarkastuksessa sillasta otetaan näytteitä, jotta sillan kunnosta saataisiin mahdollisimman tarkka tilannekuva.

Tutkimusporausten ajaksi liikennejärjestelyitä muutetaan niin, että Vakka-Suomenkadulla ja Blasieholmankadulla on vain toinen ajokaista käytössä ja sillan yli menevää liikennettä ohjataan liikennevaloin. Erikoistarkastuksen tulokset valmistuvat vielä syksyn aikana.

Sillankuntoa tutkittiin jo kesällä ja silloin tarkasteltiin sen jänteiden kuntoa. Sillan kuntoa tutkitaan sen heikentyneen kunnon vuoksi.

Kaupungin suunnittelija Henriikka Lohtaja kertoi Uudenkaupungin Sanomille kesällä, että sillan kuntopisteet eivät ole kovin hyviä, mutta tilanne ei ole mitenkään hälyttävä. Viitteitä kosteusvaurioista ja halkeilusta on ainakin todettu.

Sillalle on tehty isompi vesieristeisiin ja liikuntasauman tukikerroksiin liittyvä remontti vuonna 2005. Vuonna 2013 myös sillan painorajoituksia tarkasteltiin ja siltaan tehtiin saumapaikkauksia. Sillassa havaittiin vuonna 2019 tehdyssä yleistarkastuksessa joitakin vakavia vaurioita ja halkeilua.Arvioiden mukaan sillalla kulkee ainakin 5 000 ajoneuvoa päivässä. Suuri osa liikenteestä on raskaita ajoneuvoja.

Lokalahdentien silta on Suomen mittapuulla melko harvinainen, koska kyseessä on kahteen suuntaan jännitetty ja varsin pitkä silta. Lokalahdentien silta on 140 metriä pitkä ja liki 12 metriä leveä. Silta ylittää junaradan lisäksi myös Hakametsään vievän Blasieholmankadun–Honkatien sekä pyörätien.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän