Louhospiha oli yleisön suosikki

0
Ugin upeat pihat -kilpailussa palkitut Jaana Junnila (oik.), Jarkko Junnila, Antti Talvitie, Tuija Talvitie ja Tarmo Kangas, joka otti kunniamaininnan vastaan asuntoyhtiö Haikaran edustajana.

Illallinen taivaan alla -tapahtumassa jaettiin myös Ugin upeat pihat -kilpailun palkinnot.
Vanhat pihat -sarjan voitti Tuija ja Antti Talvitien piha. Sairaalakatu 11:sta sijaitsevaa pihaa kuvattiin huolellisesti suunnitelluksi, hyvin hoidetuksi sekä vanhaa tonttia ja funkistaloa kunnioittavaksi. Pihassa on kodikkuutta, mukavia istuskelupaikkoja ja paljon kauniita yksityiskohtia.

Uudet pihat -sarjan sekä yleisöäänestyksen voittaja oli Jaana ja Jarkko Junnilan piha Lepäistentie 839:ssä. Raadin mukaan pihan perustaminen vanhalle louhosalueelle vaatii erityistä uutteruutta ja tarmokkuutta. Aluetta on hyödynnetty kekseliäästi, siellä on käytetty paljon kierrätysmateriaaleja ja tehty runsaasti kasvikokeiluja.

Kilpailussa annettiin 366 yleisöääntä, joista Junnilan piha sai 116.
Kunniamaininta myönnettiin Yhteisöpihat -sarjassa Asunto Oy Haikaralle Alinenkatu 20:een. Talkoilla rakennetulla pihalla on mukava oleskelupaikka sekä selkeä ja linjakas kasvillisuusalue. Raadin mielestä kerrostalopihoja pitäisi käyttää hyödyksi juuri näin, kokoamaan asukkaat yhteen nauttimaan Suomen suvesta.

Pihakilpailun järjestivät Uudenkaupungin vanhat talot, Uudenkaupungin omakotiyhdistys, Kurjenpolun taimipalvelu ja Uudenkaupungin Sanomat. Raatiin kuuluivat Katja Laine, Mirva Wessman-Raitio, Teija Uitto sekä asiantuntijajäsenenä Harri Saarikko.
Palkitut pihat ovat avoimina yleisölle sunnuntaina klo 11-16 paitsi Junnilan piha, jonne pääsee katsomaan klo 12-16.

Pirkko Varjo

 

Huom! Mirva Wessman-Raition sukunimen yksi kirjain korjattu jälkikäteen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän