LSJH uudistaa Ugin ekopisteverkoston– Keräyspisteitä remontoidaan ja kolme kierrätyspistettä poistetaan käytöstä

0
Uudistuksessa käydään läpi kaikki kaupungin Lounais-Suomen jätehuollon ekopisteet.

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) uudistaa uusikaupunkilaisia palvelevan ekopisteverkoston. Uudistuksen myötä esimerkiksi muovin- ja kartonginkeräys laajenee kaikkiin Uudessakaupungissa oleviin LSJH-ekopisteisiin. Muutostyöt on aloitettu pari viikkoa sitten ja urakka on valmis kokonaisuudessaan viikolla 42.

Uudistus on mittava ja käsittää kaikkien Uudenkaupungin LSJH-ekopisteiden osalta työt aina maamassojen vaihdosta astioiden vaihtoon.

– Uudenkaupungin kierrätyspisteillä on ollut melko huonokuntoisia pyörällisiä jäteastioita, ja jätteiden keräyskapasiteetti on ollut pieni, kertoo LSJH:n aluepalvelusuunnittelija Kirsi Aittakari .

Urakoitsijana toimii paikallinen Maisemarakennus Viitanen, joka kunnostaa kaksi ekopistettä viikossa.

– Kun pistettä rakennetaan, se on suljettuna 1–2 päivän ajan ja silloin asukkaiden on käytettävä jotakin toista ekopistettä, Aittakari vinkkaa.

Uudenkaupungin ekopisteillä jätteitä kerätään jatkossa kolmen neliön kokoisiin pintasäiliöihin. Kaikilla Uudenkaupungin ekopisteillä kerätään lisäksi jatkossa paperin sekä metalli- ja lasipakkausten lisäksi muovi- ja kartonkipakkauksia.

Kolme vähiten käytössä ollutta kierrätyspistettä poistetaan urakan yhteydessä. Nämä pisteet ovat Lyökintien päässä olevalla kääntöpaikalla, Hirvitiellä ja Viikaistenkadulla. Uudistuksen myötä Uudessakaupungissa on asukkaiden käytössä 11 LSJH-ekopistettä sekä kuusi Rinki-ekopistettä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän