Minkälainen on hyvä kunta elää?

0

Olet varmaan huomannut kasvavaa vastakkainasettelua, eteenkin jos päivittäisessä elämässä seuraat mediaa. Kaikki huutelevat poteroissaan.

Oikeisto haukkuu vasemmistoa liian löysästä talouspolitiikasta, jossa menot kasvavat tuloja nopeammin, joka vie monilta lapsilta tulevaisuuden. Vasemmisto haukkuu oikeistoa tasa-arvon polkemisesta ja liian kireästä julkistenpalveluiden leikkaamisesta, joka vie monilta lapsilta tulevaisuuden.

Liberaalit haukkuvat konservatiiveja yksilövapauden ja tasa-arvon polkemisesta. Konservatiivit haukkuvat liberaaleja liiasta yksilövapaudesta, joka polkee yhteisön toimintakykyä.

Jos minulta kysyttäisiin he kaikki ovat oikeassa, mutta kaikkien analyysi tilanteen korjaamiseksi on väärä.

Talouspolitiikka eli menojen ja tulojen tasapaino, jollain aikavälillä on kunnan ydintehtävä, miksi? Koska se luo uskottavuutta, siihen että tilanne on hallittavissa.

Kysymys on uskosta tulevaisuuteen, mutta talousluvut eivät ole ainoa asia. Usko tulevaisuuteen voidaan myös vahvistaa tai pilata heikentämällä väestöä, näitä tapoja on paljon.

1. Terveyspalvelut tai terveyttä rikkova toiminta (vaikuttaa toimintakykykyyn) – Fyysiset, Psyykkiset ja Sosiaaliset eli yhteistoimintakyky

2. Muu toiminta (vaikuttaa toimintakykyyn, haluun ja mahdollisuuksiin) – Tarpeellisuus tunne, Epätasa-arvon tunne, Koulutus ja arvostus, Kokemus ja kyky.

Eheytyminen alkaa aina eri tahojen vuorovaikutuksesta, koska yksin emme voi nähdä totuutta. Siksi kysyn, onko kokonaisuus hallinnassa? Tai olemmeko samassa veneessä?

Kuntalainen

Aimo Rundgren

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän