Mirkun virkkuut esillä Kalannin kirjastossa

0
Mirja Aallon sylissä on virkattu pienoismalli hänen omasta koirastaan. Pöydällä muita näyttelyn töitä.

Mirja Aallon näyttely Kalannin kirjaston Raimon kammarissa sai ensimmäiset vieraat ennen kuin kaikki näyttelyt esineet olivat kunnolla ehtineet edes asettautua näytille, kun koululaisryhmä oli sattumalta vierailulla kirjastossa.

Koululaisilta palaute oli hyvää, kuten yleensä kaikilta muiltakin, vaikka Aalto itse kutsuu virkkuutöitään ”tekeleiksi”.

Aallon virkkuuhahmojen joukossa on simpsoneita, Nalle Puh, paljon eläimiä ja kukkia. Hänellä onkin tapana tehdä vähän sitä, mitä mieleen juolahtaa.

– Ja tämä on meidän oman koiran virkattu versio. Oikea on hieman eri värinen ja suurempi, Aalto kertoo katalonianpaimenkoiransa virkatusta pienoismallista.

Hän ei kuitenkaan halunnut tuoda näytille liikaa töitä, jotta näyttelyä olisi helpompi katsella.

– Taivassalon kirjaston näyttelyssä oli kukkasia. Nyt kokosin erilaisia töitä tänne Kalantiin, Aalto kertoo.

Hänen kotikuntansa Taivassalon lisäksi töitä on voinut ihailla Paimion käsityömuseossa. Muutama nukke on päässyt näytelmäänkin mukaan Taivassalossa.

Aalto on aina tykännyt tehdä käsitöitä.

– Ihan mukulasta saakka, vaikka en ihan tällaisia ole tehnyt, mutta virkkaamista ja kutomista olen aina harrastanut, Aalto kertoo.

Erilaisia hahmoja Aalto on virkannut 4–5 vuotta. Käsityöt ovat hänelle harrastus, mutta mielellään hän kauppaa niitä eteenpäinkin.

– Kaikki on myynnissä ja hinnasta voidaan keskustella. Pakko on saada myytyä, kun uusia tulee jatkuvasti, Aalto naurahtaa.

Hänen nukkejaan voi ihailla myös Facebookissa sivuilla Mirkun virkkuut.

Nyt eläkkeellä oleva Aalto valmisti ennen enemmän verhoja ja pöytäliinoja töiden ohessa. Nyt virkattuja hahmoja syntyy nopealla tahdilla.

– Joidenkin kanssa voi mennä pari viikkoakin, että saa valmiiksi. Tai sitten voi valmistua yhdessä illassa, kun yötä myöten tekee.

Tällaiseen harrastukseen saa kulumaan ajan lisäksi lankaa.

– Paljon, Aalto naurahtaa ja jatkaa, että kauppareissuilla mieheltä tulee aina kuittia, kun Mirja on lähestymässä lankaosastoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän