Nälkäpäivänä kerätään varoja katastrofirahastoon – Pyhärannassa otetaan varaslähtö keräykseen jo tällä viikolla

0
Nälkäpäivän lipaskeräys alkaa ensi viikolla.

Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivän lipaskeräys järjestetään 28.–30.9. Digikeräys jatkuu lokakuun loppuun saakka. Nälkäpäivä-keräyksen avulla Punainen Risti voi auttaa esimerkiksi tulipalojen uhreja kaikkialla Suomessa tai lähettää apua maailmalla tapahtuvaan kriisiin. Katastrofirahasto mahdollistaa Punaisen Ristin nopean avun silloin kun sitä tarvitaan.

Vuoden 2022 aikana Punainen Risti on ollut mukana auttamassa yhteensä 13 äkillisessä onnettomuustapahtumassa Varsinais-Suomen piirin alueella. Kotimaan apu on sekä aineellista apua että henkistä tukea, jota voidaan antaa silloin, kun henkilöä kohtaa äkillinen onnettomuustilanne, esimerkiksi tulipalo.

– Monet eivät tiedä, että Punaisen Ristin katastrofirahaston varoja käytetään myös kotimaassa. Esimerkiksi vuonna 2022 Varsinais-Suomen piirin alueella näitä varoja käytettiin kotimaan apuun noin 10 000 euroa. Viime vuonna Varsinais-Suomen piirin alueella kerättiin Nälkäpäivänä 83 600 euroa. Uskon että ihmiset haluavat tänäkin vuonna auttaa apua tarvitsevia, toteaa järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR Varsinais-Suomen piiristä.

Nälkäpäivätapahtumat Vakka-Suomessa


Kalannin osasto käynnistää Nälkäpäivä-keräyksen perinteisellä leipämyynnillä torstaina 28.9. klo 9 alkaen. Perjantaina 29.9. klo 10 alkaen on myynnissä nälkäpäiväleivän lisäksi hernekeittoa – mukaan oma astia ja käteistä rahaa. Keräyslippaita löytyy myös Kalannin paikallisista yrityksistä ja koulut ovat mukana Nälkäpäivässä. Yhteyshenkilö: Anne Sankari, p. 040 5773678

Kustavin osasto järjestää Nälkäpäivän lipaskeräyksen ja myy Nälkäpäiväleipää Salen edessä (Pleikiläntie, Kustavi) perjantaina 29.9. klo 10–16 ja lauantaina 30.9. klo 10–14. Lisäksi keräyslippaita on Kustavin yrityksissä ja koulussa. Yhteyshenkilö: Birgitta Eskola, p. 0503457662

Laitilan osasto järjestää Nälkäpäivän lipaskeräyksenä. Nuorisoverstaan väki kerää keskiviikkona 27.9. klo 9–11 S- ja K-Marketeissa. Lipaskeräystä kauppojen edustoilla myös perjantaina ja lauantaina. Torstaista eteenpäin S-Marketissa myynnissä Nälkäpäivälimppua. Yhteyshenkilö: Jaana Nyholm, p. 0503428778

Pyhärannan osasto . Nälkäpäivän lipaskerääjät Pyhärannan Korpiankkurit aloittavat ovelta ovelle -keräyksen jo viikolla 38 Ihodessa, Reilassa Rohdaisissa. Lauantaina 23.9. klo 10–13 on keräys kylätorilla Ihodessa. Torstaina 28.9. ja lauantaina 30.9. myydään Nälkäpäiväleipää sekä possumunkkeja Rohdaisissa Sale-kaupan edessä klo 9 alkaen niin kauan kuin myytävää riittää. Myös lipaskeräys. Pyhärannan Martat osallistuvat keräykseen myymällä lihakeittoa lauantaina ja lahjoittavat osan myyntituotostaan keräykseen. Yhteyshenkilö: Armi Kraappa, p. 050 5400822

Taivassalon osasto. Nälkäpäivän lipaskeräys toteutetaan Taivassalossa Salen ja K-Marketin edustoilla torstaina 28.9. ja perjantaina 29.9. klo 15–18 sekä lauantaina 30.9. klo 9–13. Taivassalon yhtenäiskoulu on myös mukana Nälkäpäivässä. Lauantaina 30.9. torilla on Nälkäpäivätapahtuma klo 9–13, siellä on lipaskeräys ja lisäksi myynnissä on nälkäpäiväleipää, kahvia, arpoja sekä muita tuotteita. Yhteyshenkilöt: Leena Paavola p. 040 7325993 ja Maija Leino p. 044 0879751

Uudenkaupungin osasto. Nälkäpäiväkeräys suoritetaan Uudessakaupungissa torstaista perjantaihin 28.–29.9. klo 10-18. Lipaskerääjät liikkuvat kauppojen edustoilla. Lippaiden jakopiste on osaston toimipiste Ystäväntupa, os. Alinenkatu 26, Uusikaupunki. Yhteyshenkilö: Kyösti Hallikainen, p. 040 531 7919

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän