Nuorisotoimintaa myös Lokalahdella

0
Uudenkaupungin nuorisotyön henkilöstö Iida Valtala, Erika Raitanen, Satu Arvonen, Nina Kuusisto-Huuskonen, Marko Koskinen, Pia Rauha ja Jennika Salonen suunnittelemassa yhdessä syksyn toimintaa nuorisotalo Vantin tiloissa.

Uudenkaupungin kaupungin ylläpitämät nuorisotilat avasivat ovensa kuun alussa kesätauon jälkeen.

– Jo nyt toimintoihin on osallistunut mukavasti nuoria ja määrä varmasti kasvaa vielä syksyn edetessä. Näyttää siltä että nyt toiminta on palanut koronavuosia edeltäneelle tasolle, toteaa Uudenkaupungin nuorisopalvelujen vastaava Jennika Salonen.

Uudenkaupungin keskustassa sijaitsevassa Nuorisotalo Vantissa on ohjelmaa eri-ikäisille nuorille maanantaista torstaihin. Kerran kuussa vietetään Vantissa perjantaimyöhistä ja silloin ovet ovat avoinna iltaan kello 22 asti.

Kalannin nuorisotila on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin sekä parillisten viikkojen tiistaisin. Myös Kalannissa vietetään perjantaimyöhistä kerran kuussa. Tiistaisin parittomilla viikoilla nuorisotyö rantautuu Lokalahdelle.

– Olen todella iloinen siitä, että olemme päässeet aloittamaan säännöllisen nuorisotyön myös Lokalahdella yhteistyössä seurakunnan ja paikallisen partion kanssa, iloitsee Jennika Salonen.

– Ja olen kuullut, että lokalahtelaisnuoret olivat myös jo kovin odottaneet että Lokalahdella olisi heille omaa toimintaa.

Nuorisotiloissa ohjaajina toimivat tutut nuoriso-ohjaajat Pia Rauha ja Marjo Koskinen . Kolmantena nuoriso-ohjaajana on aloittanut Satu Arvonen.

– Syksyksi olemme jo suunnitelleet kaikenlaista ohjelmaa. Mutta jos teillä nuorilla on omia ideoita tai toiveita toiminnan suhteen, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä. Vantissa pidämme kerran kuussa talokokouksen, mihin kaikki taloa käyttävät nuoret ovat tervetulleita. Tätäkin kautta on mahdollista vaikuttaa mm. talon toimintaan ja hankintoihin, muistuttavat Pia, Marjo ja Satu.

He myös toivovat että jokainen nuorisotiloja käyttävä nuori muistaisi täyttää henkilötietolomakkeensa yhdessä huoltajansa kanssa. Lomake löytyy nuorisotoimen nettisivuilta.

– Tämä jo ihan turvallisuussyistä. Jos sattuu jotain tai on jotain kysyttävää, niin tiedämme puolin ja toisin kehen voimme olla yhteydessä, toteaa Jennika Salonen

Nuoriso-ohjaajat vetävät myös nuorten ryhmätoimintaa. Sateenkaarevien nuorten ja heidän ystäviensä ryhmä joka toinen viikko, vuorotellen Vantissa ja Kalannissa. Joka toinen viikko kokoontuu myös liikunnallinen nuorten ryhmä. Ryhmässä kokeillaan erilaisia liikuntalajeja rennolla otteella. Syyskaudella on esimerkiksi luvassa ulkokorista ja ammuntaa.

Etsivää nuorisotyötä tekevät edelleen Erika Raitanen ja Nina Kuusisto-Huuskonen . Heidän kanssaan alle 29-vuotias nuori voi tarvittaessa selvitellä omaa elämäntilannettaan, suunnitella tulevaa ja käydä läpi mahdollisesti tarvitsemiaan palveluja. Tarkemmat tiedot toiminnasta löytyy nuorisotoimen nettisivuilta.

– Teemme sekä yksilötyötä että vedämme ryhmätoimintaa. Tämän syksyn uutuus on sosiaaliseen vahvistamiseen tähtäävä pienryhmä, kertoivat Erika ja Nina.

Nuorisopalvelut tekee luonnollisesti tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa. Toiminnan painopiste on yläasteikäisten sekä toiseen asteen opiskelijoiden parissa.

– Kaikki nuorisotyöntekijät osallistuvat säännöllisesti kouluissa tapahtuvaan välkkätoimintaan. Uusi juttu on yhtenäiskoululla tiistaisin ja Kalannin koululla torstaisin järjestettävä järjestettävä aamupöhinä, eli syödään yhdessä aamupalaa halukkaiden kanssa ja jutellaan samalla kuulumisista.,selvittää Jennika Salonen.

Vuoden 2023 ja 2024 kevään aikana Uudenkaupungin yläkouluikäisten parissa työskentelee myös koulunuorisotyöntekijä Iida Valtala . Koulunuorisotyöntekijälle voi mennä puhumaan niin ikävistä kuin iloisista asioista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän