Nystars T16 tavoittelee SM-sarjapaikkaa – Nuori joukkue säväytti harjoituskaudella

0
Nystars pelasi viimeisen harjoituspelinsä tiistaina ASB:tä vastaan Vehmaan liikuntahallissa.

Alisa Sormunen ja Jasmin Häggström myöntävät, että jännittää uuden kauden kynnyksellä.

– Mutta pitää vain uskoa joukkueeseen ja kaikkiin pelaajiin, Jasmin sanoo.

Nystarsin T16-joukkueen tosipelit SM-karsintasarjassa alkavat lauantaina Pohitullissa. Vastassa on heti kaksi ennestään tuntematonta joukkuetta, kokkolalainen Nibacos ja oululainen SS Rankat Ankat.

Päävalmentaja Sami Virtanen iloitsee, että harjoituskausi on mennyt jopa odotettua paremmin.

– Loisto cup ja treenipelit antoivat uskoa, että meillä on mahdollisuudet SM-sarjaan asti.

Joukkue voitti elokuussa Loisto cupin, johon oli kutsuttu maan parhaat tyttöjuniorijoukkueet. Turnauksessa kaatuivat muun muassa lajin mahtiseurat Classic ja Erä-Viikingit.

Ennen harjoituspelejä tavoite oli maltillinen, mutta hyvin menneet pelit ovat antaneet uskoa, että paikka SM-sarjassa on otettavissa.

– Olemme pelanneet hyvin joukkueena. Kaikki ovat mukana työssä ja hyvin on pärjätty, Jasmin Häggström sanoo.

SM-karsintasarja on jaettu kahteen kahdeksan joukkueen lohkoon. Nystarsin arpaonni oli sikäli kummallinen, että ennestään tutut joukkueet ovat toisessa lohkossa.

– Oulun-reissu vältettiin, kun he tulevat tänne, mutta Vaasaan ja Kokkolaan matkataan, kertoo joukkueen toinen valmentaja Jaakko Kantola .

Lisäksi mukana on joukkueita Turusta, Hämeenlinnasta, Pirkkalasta ja Helsingistä. Nystarsin kausi alkaa kotipeleillä, mutta sen jälkeen edessä on pelkkiä reissuviikonloppuja pitkin syksyä.

Kausi pelataan turnausmuotoisesti viikonloppuisin, eli pelipäivinä on aina kaksi ottelua. Kaikki joukkueet kohdataan kahdesti ja runkosarja päättyy marraskuun 18. päivä. Sen jälkeen neljä parasta joukkuetta jatkavat SM-sarjaan ja neljä seuraavaa 1. divisioonaan.

Joukkue on vahvistunut viime kaudesta, kun SBS Wirmosta liittyi Nystarsiin kolme pelaajaa. Heistä tosin kaksi on tuttuja ennestään.

Toinen tutuista pelaajista on Jasmin Häggström, joka pelaa Nystarsin lisäksi Wirmon T18-joukkueessa. Edelliset pari kautta pelkästään Mynämäessä pelannut Jasmin on kuitenkin tuttu pelaaja joukkuetovereilleen KaPan ajoilta.

– Mun ekat pelit olivat samaan aikaan Jasminin kanssa, että olemme jo kauan sitten pelanneet yhdessä, kapteeni Alisa Sormunen kertoo.

Wirmo ei saanut omaa joukkuetta tähän ikäluokkaan, joten tulijoita olisi voinut olla enemmänkin, mutta joukkue oli jo täynnä.

– Meillä on 21 kenttäpelaajaa, mutta vain yksi maalivahti. Toinen olisi otettu mielellään, mutta ei ole löytynyt, Virtanen kertoo.

Joukkueen runko on pysynyt yhdessä monta vuotta. Vuosien varrella mukaan on liittynyt pelaajia Raumalta ja Laitilasta.

Monissa muissa joukkueissa ryhmä koostuu 2008-syntyneistä pelaajista, kun Nystarsin porukasta suurin osa on nuorempia. Kolme pelaaja on syntynyt vuonna 2011.

Kantola vertailee, että Loisto cupin finaalissa Classicilla oli huomattavasti kokeneempi joukkue, mutta niin vain nuori Nystarsin ryhmä vei voiton.

Virtanen uskoo, että tästä joukkueesta useampi nousee kauden aikana myös naisten divarijoukkueen treenirinkiin ja osa saattaa myös debytoida divarissa.

– Tästä porukasta 19 pelaajaa on ollut mukana ikäluokkiensa maajoukkuetie-leirityksissä, Virtanen huomauttaa.

Viimeisen harjoitusottelunsa Nystars pelasi tiistaina Vehmaalla turkulaista Airiston Salibandyä vastaan. ASB pelaa SM-karsinnassa eri lohkossa, mutta on muuten todella tuttu vastustaja.

– Viime kaudella pelasimme Airistoa vastaan 13–14 kertaa, Kantola naurahtaa.

Noin puoliväliin sovittu harjoituspeli palveli molempia joukkueita mainiosti. Oma pelitapa on harjoituskauden aikana iskostunut.

– Rupeaa löytymään. Se oli yksi syy, miksi pelasimme paljon harjoituspelejä, kun joukkueeseen tuli kolme uutta pelaajaa, Virtanen sanoo.

Alisa Sormunen ja Jasmin Häggström uskovat, että paikka SM-sarjassa on otettavissa.

– Kyllä me siihen uskomme. Ihan hyviä olemme, Jasmin hymyilee.

Nystars T16

Pelaajat: Maria Alanissi, Venla Katvesoja, Elsa Viitanen, Veera Uussaari, Veera Rostedt, Jenna Gottschalk, Mirella Manner, Minea Manner, Enna Nousiainen, Minttu Hyytiä, Iisa Mattila, Alisa Sormunen (C), Alisa Mattila, Olivia Hauta-alus, Eini Humppi, Senni Heinonen, Triin Tiits, Jasmin Mattila, Mia Haapavuori, Amanda Räsänen (mv), Jasmin Häggström, Emilia Suominen

Joukkueen johto: Sami Virtanen (päävalmentaja), Jaakko Kantola (valmentaja), Esa Viitanen (huoltaja), Eveliina Hyytiä (joukkueenjohtaja), Piia Gottschalk (joukkueenjohtaja), Katja Rostedt (rahastonhoitaja)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän