Nystarsilla kaksijakoinen SM-avaus

0

Pohitullin tunnelmaa on kehuttu vuosikymmeniä koriksen pääsarjamatseissa. Viikonloppu osoitti, että hienon urheilutapahtuman tunnelman luominen onnistuu myös salibandyn puolella. Nystarsin junnutoiminnan timantti eli 17-vuotiaiden poikien joukkue avasi SM-sarjan kahdella kotiottelulla.

Useamman sadan hengen yleisö todisti kahta tiukkaa koitosta, joista ensimmäinen nosti hymyn huulille ja toinen jätti jossiteltavaa.

Lauantain vastustaja oli Pohjanmaan ylpeys SPV Seinäjoelta. Ottelu oli erittäin tasainen ja ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Joona Koskinen tasoitti 3–3:een yhdeksän minuuttia ennen loppua ja tästä isännät saivat puhtia. Oskari Sarajuuren kahdella osumalla Nystars jyräsi 5–3-voittoon. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat Verneri Jaakola ja Mikael Kauha .

Sunnuntain pelissä nähtiin tunteita laidasta laitaan. Välillä läikkyi myös yli ja tuomareihin kohdistui liikaa huomiota. Osaltaan tähän olivat syynä Nystarsin omat suoritukset, sillä virheet puolustusalueella ja tehottomuus tulivat kalliiksi.

Vierasjoukkue OFBC (Oulu) rokotti armotta virheistä ja kolmannen erän alussa karkasi jo 1–6-johtoon. Nystars sai tyylikkään 2–6-kavennuksen jälkeen fiiliksen päälle ja pääsi jo tilanteeseen 4–6.

Vierasjoukkue menetti pallonhallinnan kerta toisensa jälkeen, mutta kotijoukkueen pienet erheet päästivät oululaiset pälkähästä. Peli päättyi lukemiin 6–8.

Mikael Kauha maalasi kahdesti ja kertaalleen osuivat Niilo Lännistö , Justus Rivinius , Verneri Jaakola ja Eemil Lockmer .

Nystarsin päävalmentaja Jani Vaitiniemi piti viikonlopun antia kohtuullisena, mutta sunnuntain pistemenetys jätti hapanta sivumakua.

– Ihan jees kokonaisuudessaan, mutta olisihan tästä voinut täydet pisteetkin ottaa. Vastustaja peitti todella hyvin laukauksia ja viimeisteli tehokkaasti, Vaitiniemi myönsi.

Koutsin toiveena oli myös, että yksittäisten pelaajien pitkät kuljetukset saataisiin vähenemään. Käsinkosketeltava fiilis hallissa sai Vaitiniemen vuolaat kehut.

– Ihan sairaan hienoa valmentaa tuollaisessa meiningissä ja hieno kokemus myös pelaajille. En usko, että monella muulla paikkakunnalla on noin 300 ihmistä paikalla ja tuollainen meteli. Tästä tuli hienoa palautetta myös vierasjoukkueilta, Vaitiniemi hehkutti.

Nystars matkaa ensi sunnuntaina Lahteen Pelicansin vieraaksi.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän