Nystarsin naisille niukka tappio ja murskavoitto

0
Pallon vastustajalta ryövännyt Liina Hyytiä (19) syötti ja Riikka Laato iski sunnuntaina Nystarsin kolmannen maalin.

Salibandyn ykkösdivari on nyt Nystarsin naisilta korkattu, eikä avausviikonlopun suoritusten takia tarvitse tunkea päätä pusikkoon. Kovaksi tiedetty Helsingin Jokerit joutui lauantaina todella tiukoille, mutta vierasjoukkue voitti niukkaakin niukemmin 3–4. Sunnuntaina sisuuntunut ”Nysse” pisti hyrskyn myrskyn ja lakaisi Northern Starsin (Espoo) tylysti tieltään numeroin 8–1.

Sarja-avaus oli vauhdikas ja hyvätunnelmainen urheilunäytelmä. Pelitapahtumat olivat aika ympäripyöreitä ja pitkiä hallintajaksoja ei ollut kummaltakaan. Nystars ei pystynyt tuottamaan laajalla rintamalla maalipaikkoja, mutta kaikki ketjut pysyivät Jokerien reippaassa pelitempossa.

Liina Hyytiä maalasi kahdesti ja Riikka Laato kertaalleen. Hyytiä laukoi kahdesti suoran kudin verkkoon ja jälkimmäisessä, joka oli 3–3-tasoitus, hän tuli päättäväisesti keskelle kahden pelaajan välistä.

Jokerien voittomaali tuli aavistuksen puskista, sillä laukaus ei ollut ihmeellinen mutta maalivahdin näköeste oli isompaa sorttia ja siksi pallo livahti verkkoon.

Rauhallisena peliä seurannut päävalmentaja Juha Haanpää oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Laatutekemistä meidän kaikilta ketjuilta. Tähän saamme valmistautua, että tällaisia pienten marginaalien pelejä tulee paljon. Pelaajia toki harmittaa, mutta niin kuin näet, emme jää tätä pitkäksi aikaa murehtimaan, Haanpää totesi osoittaen pelureitaan jotka jo jutustellen tekivät loppuverryttelyä.

Sunnuntain vastustaja Northern Stars jäi jalkoihin jo avauserässä. Liina Hyytiä, Laura Piiroinen ja Riikka Laato johdattivat maaleillaan kotijoukkueen mukavaan 3–0-taukojohtoon.

Hyytiä jatkoi tehtailuaan toisessa erässä ja Emilia Hakanpään 5–0-maalissa oli jo lopullista kaikua. Viimeisessä erässä Hyytiä sai hattutemppunsa täyteen ja toisen henkilökohtaisen viimeistelivät Piiroinen ja Hakanpää. Näin seurahistorian ensimmäiset sarjapisteet näin korkealla naisten sarjatasolla olivat varmistuneet.

Liina Hyytiä on kovaa vauhtia tekemässä itsestään merkatun pelaajan vastustajien papereissa. Kahdessa pelissä seitsemän (5+2) tehopinnaa ja näillä lukemilla hän on avausviikonlopun jälkeen sarjan pistepörssin piikkipaikalla.

Kärkikolmikosta löytyy toinenkin Nystarsin pelaaja, kun Laura Piiroinen on taituroinut kolme maalia ja syöttänyt kaksi.

Pelit jatkuvat ensi lauantaina vieraskentällä, kun avauspelinsä jatkoajan jälkeen voittanut Pirkat emännöi Nystarsia.

Teksti: Juha Laine, kuva: Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän