Nystarsin P17 SM-sarjan nelospaikalla

0

17-vuotiaiden poikien salibandyn SM-sarjaa on nyt tahkottu noin neljä kierrosta, sillä pelimäärä joukkueiden välillä hieman vaihtelee. Nystars on mukavissa asemissa neljän matsin jälkeen, kun voittojen ja tappioiden määrä on mennyt tasan. Neljäntenä olevalle Nystarsille oululaisjoukkueet ovat osoittautuneet liian vaikeiksi ja pinnoja on puolestaan napsittu Seinäjoen SPV:ltä ja Lahden Pelicansilta.

Sunnuntain kotimatsin asetelma tiedettiin ja se pakotti pitämään palttoon napit visusti kiinni. OLS oli juuri niin kova kuin odotettiin.

– Väittäisin, että Top3-joukkue Suomessa. Tuollaista vastustajaa vastaan ihan kaiken on onnistuttava ja lisäksi tarvittaisiin myös tuuria. Ihan hyvä esitys meiltä, mutta se ei riittänyt, Nystarsin päävalmentaja Jani Vaitiniemi arvioi.

Pitkään mentiin tasaisesti, kunnes toisen erän lopulla Nystars joutui ottamaan iskuja omaan pärstään. OLS karkasi kolmen maalin turvin 4–7-johtoon, eikä luopunut enää kuskin paikasta. Ottelu päättyi 5–9.

Mikael Kauha pisti reikäpallon pömpeliin kahdesti, yhden maalin viimeistelijöitä olivat Oskari Sarajuuri , Verneri Jaakola ja Niilo Lännistö .

Pääkoutsi Vaitiniemi on kohtuullisen tyytyväinen starttiin. Yhdeksästä pisteestä haaveiltiin tähän kohtaan, mutta kuusi on silti plusmerkkinen suoritus.

– Puolet on saatu maksimimäärästä. Vähintään yhtä tärkeätä on pelin kehittyminen ja niitä olennaisimpia asioita on saatu parannettua, Vaitiniemi kommentoi.

Mikael Kauha on 12 pinnalla joukkueen pörssikärki ja koko SM-sarjassa nuorukainen on sijalla viisi. Verneri Jaakola ja Niilo Lännistö ovat haalineet tililleen yhdeksän tehomerkintää.

Tulevana viikonloppuna Nystarsin ryhmä köröttelee Keravalle. Viime kauden pronssijoukkue Blackbirds on kaksi pistettä ukilaisia edellä, mutta pelejä on yksi vähemmän takana.

– Ollaan pelattu kahdesti niitä vastaan ennen sarjaa ja molemmat ovat päättyneet maalin erolla. Todella kova testi meille, mutta treenipelien perusteella meillä on sauma ottaa pisteet, Vaitiniemi summasi.

Seuraava kotiottelu on ensimmäinen päivä lokakuuta paikallisvastustajaa eli SBS Wirmoa vastaan klo 18.30 alkaen.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän