Pauliina Aalto heitto-ottelun Suomen mestariksi

0
Pauliina Aallon (kesk.) kanssa palkintokorokkeelle nousivat Tanja Komulainen ja Tanja Tanila.

Viikonloppuna Kangasalalla kisattiin Suomen aikuisurheiluliiton heittoviisottelun Suomen mestaruuksista sateisissa olosuhteissa. Kenttäkarhujen Pauliina Aalto kävi tiukan kamppailun mestaruudesta moninkertaisen yleisen sarjan kiekonheiton suomenmestarin Tanja Komulaisen kanssa.

Heittoviisottelun avauslaji kuulantyöntö sujui Pauliinan osalta kohtalaisesti ja tuloksena 11,71m. Voiton kuulassa työnsi kuitenkin Tampereen Pyrinnön Tanja Komulainen 12,96m.

Toinen laji kiekonheitto oli molemmille sekä Pauliinalle että Tanjalle se oma laji ja odotettavissa oli pitkiä kaaria. Molemmat kuitenkin jäivät normaalitasostaan ja heittivät limpun tuloksiin Tanja 47,24m ja Pauliina 46,15m. Kahden lajin jälkeen Komulainen johti ottelua selkeästi yli 100 pisteen erolla.

Kolmas laji moukarinheitto tasoitti kokonaisottelua. Välillä kovan rankkasateen vuoksi keskeytetty kisa päättyi lopulta kaksikon osalta Pauliinan 42,15m ja Tanjan 34,34m tuloksiin. Kolmen lajin jälkeen sijoitukset kärjen osalta kääntyivät ja ero oli Pauliinan eduksi reilu 20 pistettä.

Neljäs laji painonheitto kasvatti kilpakumppanien välistä piste-eroa, kun reilun 9 kilon paino lensi Pauliinan kädestä 12,72m ja Tanjan yltäessä 10,52m kaareen. Viimeisenä lajina oli suomalaisten perinnelaji keihäänheitto, joka sujui kaksikon välillä tasaisessa merkeissä Tanjan heittäessä 32,25m Pauliina jäädessä alle 30m tulokseen 29,97m.

Viimeisenkin lajin päätyttyä jännitettiin tuloksia ja lopulta Pauliina voitti Suomen mestaruuden pisteillä 3470 Tanjan saavuttaessa 3331 pistettä. Kolmanneksi N40 sarjan heitto-ottelussa tuli entisenä moukarinheittäjänä tunnettu Oriveden Ponnistuksen Tanja Tanila pistein 2600.

40-vuotiaiden naisten sarjassa osallistujia oli 11. Ikäluokan tulostaso oli kaiken kaikkiaan kova, sillä kahden ensimmäisen tuloksilla olisi voitettu nuorempien sekä 35-vuotiaiden ja 30-vuotiaiden naisten sarjat.

Tulokset yltävät myös korkealla aikuisurheilijoiden maailman rankingissa, sillä Pauliina meni tuloksellaan 40-vuotiaiden ranking-listan tämän vuoden tilastokärkeen ja Tanja heti kakkoseksi. Ennen Kangasalan heitto-ottelua maailman tämän vuoden ykköspaikkaa lajissa piti portugalin Vânia Sofia de Sousa Silva 3269 pisteillä, joka tipahti nyt kertaheitolla kolmossijalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän