Pyhämaassa fillaroitiin nuorisoseurantalolle

0
Nuorisoseurantalo on tärkeä yhteinen paikka.

Kesäisen tuntuinen sunnuntaipäivä houkutteli pyöräilemään. Yhdeksi kohteeksi voi ottaa vaikka Pyhämaan nuorisoseurantalon, jossa vietettiin fillaritreffejä Seurojentalon päivään liittyen.

Ensimmäiseksi saapuivat paikalle Edväisistä Mari ja Ilkka Sotka .

– Kiva ilma pyöräillä ja tämä sopii hyvin reittiin tulla kahville tänne, he juttelivat.

Pariskunta on ahkera pyöräilijä. Uudenkaupungin–Pyhämaan-reiteillä kilometrejä kertyy ihan mukavasti ja niillä on hyvä pyöräillä.

Vähitellen saapuu muitakin. Hekin kehuvat pyöräilyilmaa sekä Velhoveden ja muita paikallisia pyöräilyreittejä. Muutakin pyöräilyporukkaa näyttää olevan liikkeellä Pyhämaan teillä.

– Olemme järjestäneet tällaisia treffejä aiemminkin, tänne on hyvä tulla, polkijoiden kahvittelusta vastannut Nuorisoseura Kajastuksen sihteeri Kirsi Koponen kertoo.

Hänen kanssaan tulee juttua kunniakkaasta nuorisoseurantalosta. Muutama vuosi sitten tehtiin iso remontti salin, näyttämön ja eteisen osalta. Siirryttiin myös maalämpöön.

Seuraavaksi haaveena olisi uudistaa keittiötä.

– Pärjäämme toki tällä vanhalla vielä, mutta se alkaa kuitenkin olla aikansa elänyt, Koponen kertoo.

Vapaaehtoisin voimin, kun toimintaa pyöritetään, se on aina haastavaa. Remonttiin löytyi kuitenkin riittävästi talkoolaisia ja homma saatiin tehtyä. Uudet aktiivit ovat totta kai aina tervetulleita.

– Tosin remontin jälkeen tuli korona, joka vaikutti toimintaan. Nyt ollaan pikkuhiljaa pääsemässä taas vauhtiin sen jäljiltä, askel kerrallaan, Koponen sanoo.

Hän iloitsee erityisesti siitä, että toimintaa, kuten luovan toiminnan leirejä, on pystytty järjestämään myös lapsille syysaikaan, jolloin vanhemmilla ei ole omaa syyslomaa. Samalla lapset saavat tutustua seurojentalotoimintaan ja kasvaa siihen.

– Tämä talo onkin tärkeä yhteinen paikka paikkakuntalaisille, Koponen kehuu.

Sisätiloihin on myös esteetön kulku sivuovella olevaa luiskaa pitkin.

Pyhämaan nuorisoseurantalon rakentaminen alkoi vuonna 1959 ja käyttöönsä se vihittiin vuonna 1965. Toimintaa pyörittää Pyhämaan Nuorisoseura Kajastus. Samassa yhteydessä toimii myös monille tuttu Pyhämaan Suviteatteri. Taloa voi vuokrata erilaisiin tilaisuuksiin.

Rauno Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän