Rauhanpuiston urakkatarjousta ei otettu kaupunginhallituksen käsittelyyn

0
Kaupunki on julkaissut havainnekuvan siitä, miltä näkymä Rantakadulta Rauhanpuistoon voisi näyttää.

Maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus sai tiedokseen teknisen lautakunnan elokuun lopun päätökset. Tekninen lautakunta käsitteli silloin muun muassa Rauhanpuiston kunnostuksesta saatua urakkatarjousta. Ainoan tarjouksen urakasta teki Destia Oy, jonka tarjous ylitti kaupungin varaamat investointimäärärahat. Tekninen lautakunta päätti äänestyksen jälkeen äänin 3–6, että Destian tarjous hylättiin.

Tämän viikon kaupunginhallituksessa Kari Koski (sd.) esitti, että hallitus käyttäisi otto-oikeuttaan kyseiseen teknisen lautakunnan päätökseen. Perusteluiksi Koski sanoi, että kaupunginvaltuusto on vahvistanut talousarviossa määrärahat investointikohteelle.

Rauhanpuiston kunnostukseen oli varattu 146 000 euroa, mutta urakan arvonlisäveroton tarjous oli 3 500 euroa tätä suurempi. Puuttuva rahoitus olisi kuitenkin ollut mahdollista ottaa puistojen kunnostukseen varatuista rahoista.

Kaupunginhallituksessa Janne Sjölund (sd.) kannatti Kosken ehdotusta. Äänin 7–4 hallitus päätti, ettei se ota teknisen lautakunnan päätöstä käsittelyynsä. Kosken ja Sjölundin kannalla olivat myös Merja Koski (sd.) ja Li Grönlund (vas.). Otto-oikeuden käyttämistä vastaan olivat Raimo Löfstedt (kok.), Jari Valkonen (ps.), Birgitta Runola (kesk.), Esa Aaltonen (ps.), Seppo Nikula (kok.), Veli-Matti Virtanen (kesk.) ja Laura Kontu (kok.). Destia ei siis kunnosta Rauhanpuistoa nyt antamansa tarjouksen perusteella.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän