Remonttisesongissa siirrytään nyt ulkoa sisälle

0
PK-Puun toimitusjohtaja Petri Kaskinen kertoo, että remonttisesongissa siirrytään nyt ulkoremonteista sisätilojen kunnostuksiin.

Yli 70 prosenttia Uudenkaupungin Sanomien teettämään kyselyyn vastanneista ilmoitti tehneensä jonkinlaista remonttia omistamassaan asunnossa edellisen vuoden aikana. Lähes sama prosenttimäärä pätee myös niihin, jotka aikovat suunnitella remonttia seuraavan vuoden sisällä.

Lukijoiden ilmoitetuissa remonteissa erottuu kaikista yleisimpinä keittiöremontit sekä erilaiset pintaremontit, kuten tapetoinnit ja maalaukset. Kylpyhuoneisiin liittyvät työt, esimerkiksi kalusteiden vaihdot, putkityöt ja laatoitusten vaihdot ovat myös työllistäneet ihmisiä.

Puutavarakauppa PK-Puun toimitusjohtaja Petri Kaskinen on mielissään kuulemastaan, että ihmiset ovat innokkaasti toteuttaneet ja suunnitelleet remontteja. Samanlainen käyttäytyminen näkyy myös kaupan sesongeissa, sillä tavaroita on myyty PK-Puulla tasaiseen tahtiin.

– Tähän vuodenaikaan, kun illat alkavat pimenemään, siirrytään ulkoremonteista sisälle erilaisiin tapetointitöihin ja kosteiden tilojen huoltoon, jotka halutaan tehdä ennen joulua, Kaskinen ilmoittaa.

60 prosenttia vastaajista kertoo tekevänsä remonttinsa itse ilman ulkopuolisen yrityksen tarjoamia apuja. Jotkut myös suunnittelevat itse omat työnsä ilman ulkopuolisia neuvoja tai apuja.

Apuja lukijat kertovat etsivänsä rakennusaiheisista lehdistä, verkkosivuilta sekä tv-ohjelmista, oman aiheensa asiantuntijoilta ja rakennusliikkeistä.

PK-Puun Kaskinen kertoo, että asiakkaat tulevatkin kysymään heiltä tietoja ja ohjeita, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.

– Monikaan ei tiedä, ettei 20 neliötä suurempaa terassia saisi tehdä ilman toimenpideilmoitusta. Muuten kaupunki voi puuttua asiaan, vaikka omalla pihallaan rakentaa, hän huomauttaa.

Remontteihin liittyvät lupa-asiat Kaskinen suosittelee tarkastamaan huolella ennen remontointia. Esimerkiksi kosteissa tiloissa tehtäviin remontointiin tarvitaan erilaisia sertifikaatteja. Viimeistään silloin, kun asunnon myy, puuttuvista luvista voi ilmaantua hankaluuksia.

– Niissä remonteissa kannattaa ehdottomasti turvautua ammattilaisen neuvoon.

PK-Puu myy tavaraa suoraan asiakkaille sekä tarvittaessa suosittelee heille omia yhteistyökumppaneita, jotka ovat asiakkaan remonttikohteen asiantuntijoita.

– ”Tee se itse” -ihmisiä on paljon. Ulkovuoriremontit ovat sellaisia, jotka pystyy itse toteuttamaan hyvin, jos vasara ja naula pysyy kädessä, Kaskinen sanoo.

Koronapandemian aikana yleinen hintataso nousi, mikä myös vaikutti puutavaran hintaan. Tällä hetkellä kuitenkin hintataso on Kaskisen mielestä kohtuullinen ja palannut koronaa edeltävälle tasolle. Kyselyssä vastaajat kertoivatkin, etteivät remonttielementtien hinnat ole merkittävästi vaikuttaneet remontin ajankohtaan.

Toisin sanoen nyt on oivallinen hetki toteuttaa ja suunnitella remontti.

– Siinä mielessä rakentajilla on nyt hyvät ajat käynnissä. Ammattilaisiakin on tarjolla varmasti paremmin, mitä edellisen kolmen vuoden aikana, Kaskinen päättää.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän