Sakunkulmassa syksyllä kolme yleisöluentoa muistisairauksista

0

Varsinais-Suomen Muistiyhdistyksen Vahva-hanke järjestää Uudessakaupungissa kolme yleisöluentoa sisältävän kokonaisuuden, jossa käsitellään muistisairauksiin liittyviä käyttäytymisen muutoksia, kohtaamista ja vuorovaikutusta sekä lääkkeettömiä hoitokeinoja osana arkea.

Tilaisuuksissa on mahdollisuus vertaistuelliselle keskustelulle. Kukin tilaisuus toimii myös omana kokonaisuutenaan, eikä velvoitetta osallistua kaikkiin tilaisuuksiin ole.

Ensimmäisen luennon aiheena on Käyttäytymisen muutokset muistisairauksissa. Tilaisuus järjestetään Sakunkulman päiväkeskuksessa (Zachariasseninkatu 1, Uusikaupunki) torstaina 14.9. klo 13–15.

Muistisairauksiin liittyy lähes kaikilla jonkinlaista käyttäytymisen muutosta. Yleisöluennolla saa tietoa käyttäytymisen muutoksista ja siitä, miten muutoksia voidaan kohdata. Mahdollisuus myös vertaistuelliselle keskustelulle.

Ilmoittautumiset 11.9. mennessä: Kaisa Lehtola 040 836 9070, kaisa.lehtola@muistiturku.fi.

Toisen luennon aiheena on Kohtaaminen ja vuorovaikutus. Tapaaminen järjestetään Sakunkulman päiväkeskuksessa torstaina 12.10. kello 13–15.

Muistisairaus vaikuttaa kykyyn ymmärtää ja tulla ymmärretyksi. Muistin, vuorovaikutuksen ja ajattelukyvyn muutokset voivat aiheuttaa vuorovaikutustilanteisiin haasteita. Ymmärtävällä kohtaamisella voidaan helpottaa haastavia tilanteita.

Ilmoittautumiset 9.10. mennessä Kaisa Lehtolalle.

Kolmas tilaisuus järjestetään niin ikään Sakunkulmassa torstaina 9.11. kello 13–15. Aiheena on Lääkkeettömät keinot muistisairauksien hoidossa.

Muistisairaus vaikuttaa koko perheen arkeen, jolloin hyvinvoinnista huolehtimisen tärkeys korostuu. Omaa ja läheisen hyvinvointia voi edistää arjessa pienin keinoin.

Ilmoittautumiset 6.11. mennessä Kaisa Lehtolalle.

Kaikki tilaisuudet on tarkoitettu henkilöille, joiden lähipiirissä on muistisairautta sairastava henkilö. Tilaisuuksissa on myös kahvitarjoilu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän