Swingin aika palaa Uuteenkaupunkiin

0
Ugin VPK:n soittokunnan Pirjo Korpela ja Seppo Lähtinen tutkivat Swingin aika -konsertin nuotteja.

Kulttuurikeskus Crusellissa esitetään lauantaina 7.10. Swingin aika -konsertti, jossa esiintyvät Uudenkaupungin VPK:n soittokunta ja Sunny Side Swing Band Naantalista.

Soittokunta polkaisee konsertin käyntiin musiikilla ihan perinnejazzin alkuvuosikymmeniltä. Sekä Dark Town Strutters että Ostrich Walk ovat alkuperäistä New Orleans -jazzia, legendaarisen Original Dixieland Jazzbandin ohjelmistosta. Orkesteri toimi aktiivisesti vuosina 1916–1925 ja teki maailman ensimmäisen jazz-äänitteen.

Jelly Roll Morton oli menestynyt jazz- ja ragtimepianisti ja sävelsi vuonna 1929 konsertissa kuultavan omaperäisen New Orleans Bump -kappaleen. Kapellimestari Kari Leinon mukaan tällaista iloista happyjazz-ohjelmistoa on kuulunut soittokunnan nuotistoon jo varsin pitkään. Hänen säveltämänsä kappaleet konsertissa on myös tehty vanhan dixieland-jazzin hengessä.

Soittokunta saa pariin kappaleeseen mukaan laulusolisti Sanna Koivusen . Hän tulkitsee balladin City of Stars, joka on Oscar-palkittu sävelmä elokuvasta La La Land .

Sunny Side Swing Bandin ohjelmistossa vanhimpia jazz-standardeja on Bye Bye Blues vuodelta 1925. Puukko-Mackie on Kolmen pennin oopperasta tuttu laulu, johon suomenkielisen tekstin on tehnyt Saukki . Kummankin kappaleen sovitukset ovat orkesterin kapellimestarien käsialaa.

Mukana on myös satoja kertoja levytetty Beyond The Sea , joka tunnetaan alun perin ranskalaisena chanson-klassikkona nimellä La Mer . Kuultava sovitus noudattaa Bobby Darinin hittilevytystä vuodelta 1959.

Sunny Side Swing Bandin laulusolisteina esiintyvät Matti Mäntylä ja hänen tyttärensä Susanna Mäntylä . Orkesteria johtaa Samuli Nieminen .

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän