Tappiosta huolimatta Korihait otti askeleita eteenpäin – Mikael Aallolle luvassa entistä monipuolisempi rooli

0
Mikael Aalto on nakuttanut kahdessa ottelussa seitsemästä kaukoheitosta kolme.

Korihaiden ensimmäinen ja ainoa harjoitusottelu kotiyleisön edessä ei alkanut mitenkään korkeatasoisesti. Salon Vilpasta vastaan pelattu ottelu alkoi ensinnäkin myöhässä erotuomareiden ollessa kadoksissa. Seura oli unohtanut ilmoittaa Koripalloliittoon ottelusta, jolloin liitossa ei myöskään oltu nimetty otteluun virallisia tuomareita.

Pikahälytyksellä kolme paikallista tuomaria saatiin paikalle ja ottelu käynnistyi vierasjoukkueen totaalisella hallinnalla. Toisella puoliajalla Korihait kuitenkin onnistui saamaan juonesta kiinni ja taistelemaan vielä voitosta. Vilppaan tehokas ensimmäinen puoliaika takasi kuitenkin lopulta voiton lukemin 91–87.

Ottelu oli Korihaille kolmas viikon sisään, kun otetaan tiistain KTP-pelin lisäksi huomioon epävirallinen ottelu Nokialla edellisperjantaina. Päävalmentaja Darko Mihajlovic oli tyytyväinen pelaajien yleiskuntoon, sillä kolmen ottelun viikko harjoituksineen on erittäin kuormittava.

– Emme saaneet viisi vastaan viisi -harjoituksia yhtään ennen ensimmäistä ottelua, joten keskittyminen on ollut perusasioissa ja toistojen saamisessa, Mihajlovic selitti.

Harjoituksia ovat myös vaikeuttaneet Bojan Sarcevicin ylävartalovamma sekä Akseli Arvosen kiinniolo varusmiespalveluksessa. Mihajlovicin mukaan Sarcevicin loukkaantumisesta ei tarvitse olla huolissaan ja odotettavissa on, että kapteeni on pelikuntoinen viimeistään sarja-avauksessa.

Vaikka haiparven molemmat viralliset harjoitusottelut ovat olleet tappiollisia, on Mihajlovicin mielestä jokaisessa ottelussa kehitytty eteenpäin. Vilpas-ottelussa kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan hyökkääminen oli tukkoista ja pallonmenetyksiäkin kertyi jo 12. Toisella puoliajalla pallo liikkui hyökkäyksessä paremmin ja menetykset puolittuivat.

– Puolustuksessa otimme askeleita eteenpäin, vaikka Vilpas teki 91 pistettä. Nyt meidän täytyy jatkaa analyysia ja harjoittelua kohti ensi viikon harjoitusmatseja, Mihajlovic kertoi.

Kotijoukkueen parhaimmat pistemiehet olivat ulkomaalaisvahvistukset Travis Jocelyn (21 pist) ja Wesley Person Jr. (20). Kumpikin pelaaja osoitti olevansa vahva korille ajaja sekä kelpo heittäjä. Jocelyn oli toisella puoliajalla avainroolissa tuomassa Korihaita takaisin peliin mukaan.

Pirteimmän vaikutelman Korihaista on kuitenkin tehnyt Mikael Aalto. 14 pistettä upottanut sentteri ehti jo pelästyttää paikallaolijoita loukattuaan jalkaansa ensimmäisellä neljänneksellä, mutta pystyi palaamaan takaisin jo toisella kympillä.

Aalto ja toinen sentteri Javion Ogunyemi (13/8 lev) pelasivat pitkiä aikoja yhdessä Aallon toimiessa kenttää levittävänä pelaajana kaaren takana. Odotettavissa on, että Aallosta nähdään tällä kaudella paljon monipuolisempi pelaaja, mitä viime kaudella.

– Uskon, että Ogunyemi&Aalto-kaksikolla on hyvä potentiaali. Miksu on hyvin liikkuva ja fiksu pelaaja, joka pystyy pelaamaan selkä kohti koria sekä kaarella. Näissä peleissä saa hyvin kerättyä itseluottamusta sekä kokemusta erilaisista rooleista, valmentaja pohti.

Korihait kohtaa Vilppaan uudestaan ensi perjantaina, kun haiparvi osallistuu Salossa järjestettävään kaksipäiväiseen turnaukseen. Siellä Korihait kohtaa myös Tampereen Pyrinnön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän