Tavoitteena kehittymisen kautta sarjassa säilyminen – Nystarsin naisten taival ykkösdivarissa alkaa kotikentällä

0
Julia Hakanpää (vas.), Ruska Kerttula ja Emilia Hakanpää olivat mukana jo KaPa-65:n juniorisarjojen menestysvuosina. Nyt kolmikko on Nystarsin takalinjojen turvana.

Joukkueen ja yksilöiden kehittymisen kautta sarjapaikan suora säilyttäminen. Tällaisen lausunnon loihti Nystarsin naisten valmentaja Juha Haanpää , kun salibandypiirien ennakoissa kysyttiin tavoitetta. Ja saman vastauksen mies antoi myös paikallislehdelle. Sarjanousijan viittaa harteillaan kantava Nystars uskoo omiin kykyihinsä, mutta ei rakentele pilvilinnoja.

Sarjanousu oli iso juttu niin joukkueelle kuin koko seuralle. Pitkästä aikaa aikuisjoukkue pelaa valtakunnallista sarjaa. Muutos näkyy ottelutapahtumissakin. Turnausmuotoiset matsit jäävät historiaan ja nyt tulee perinteisiä yksittäisiä pelejä.

– Yksittäisiä pelejä on kaivattu ja tämä on erilainen maailma. Nyt saadaan uusia vastustajia, jotka ovat aikaisempaa kovempia ja tasaisempia, Haanpää ennakoi.

Pientä liikehdintää kokoonpanossa on tapahtunut viime vuoteen, muttei suuria muutoksia. Yhteistyö raumalaisseura SalBan kanssa on mainittava tekijä myönteisessä mielessä. Alkuviikon treeneissäkin mukana oli neljä Raumalta tullutta pelaajaa.

Joukkueessa on mukana muutamia pelaajia, jotka olivat mukana jo KaPa-65:n juniorivuosien menestysryhmän mukana. Pitkän tien ovat kulkeneet niin maalivahti Ruska Kerttula kuin myös puolustajat Emilia Hakanpää ja Julia Hakanpää . Kolmikko pakotettiin pohtimaan lajissa tapahtuneita muutoksia.

– Ennen peli oli suoraviivaisempaa. Palloa vain heitettiin hyökkäyspäähän ja siitä yritettiin saada maalipaikkoja. Peli on nyt taktisempaa, Emilia vertaili.

Ykkösdivarissa on kymmenen joukkuetta ja runkosarjassa kaikki kohtaavat toisensa kahdesti. Pelejä tulee siis 18 kappaletta ja sen jälkeen kuusi parasta jatkaa liigakarsintoihin. Neljä viimeistä jatkaa putoamista vastaan, joten kaikkien kausi jatkuu runkosarjan jälkeen.

Nystarsin debyytti tällä sarjatasolla tapahtuu kotimatolla. Tulevan viikonlopun aikana pinnoja jahdataan niin lauantaina kuin sunnuntaina. Avausvastustaja on mielenkiintoinen ja muista yhteyksistä nimekäs eli Helsingin Jokerit.

– Veikkaisin, että Jokerit on yksi kärkiporukoista eli kova aloitus on odotettavissa, Haanpää pohdiskeli.

Tämä ottelu alkaa Pohitullissa kello 18.30. Sunnuntaina Uuteenkaupunkiin saapuu toinen pääkaupunkiseudun ryhmä eli Northern Stars Espoosta. Tämä koitos starttaa kello 15.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän