Ugin työttömyysaste oli elokuussa 10,1 prosenttia

0
Valmet Automotiven toimet näkyvät aina työllisyyslukemissa.

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Vakka-Suomessakin oli työttömiä 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna, huolimatta kesäisistä autotehtaan irtisanomisista ja lomautuksista. Toki edellisvuoden heinäkuussa tapahtui autotehtaalla myös vastaava prosessi, joka hieman vääristää tilastoja.

Uudessakaupungissakin on työttömien lukumäärä laskenut viime elokuuhun verrattuna. Vuosi sitten työttömiä työnhakijoita oli kaupungissa 815, nyt 723. Työttömistä lomautettuja oli 239 henkilöä.

Uudenkaupungin työttömyysaste oli silti Varsinais-Suomen toiseksi korkein, heti Turun jälkeen. Uudenkaupungin työttömyysaste oli elokuussa 10,1%.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän