UJK:n lajikoulut pyörivät jo – Eskarilaiset touhusivat tiistaina jäällä

0
Uudenkaupungin eskarilaiset pääsivät tiistaina kokeilemaan jääliikuntaa.

Jäähallissa oli alkuviikolla melkomoista säpinää, kun Uudenkaupungin eskarilaiset tutustuivat jääurheiluun. Tiistaisen tutustumistilaisuuden järjesti Jää-Kotkat yhdessä yhteistyöseura Rauman Lukon kanssa.

Eskarilaiset olivat hallilla kolmessa eri ryhmässä, yhteensä reilusti toistasataa. Kullekin ryhmälle vedettiin jäällä noin tunnin pituinen toimintatuokio, jossa erilaisten leikkien ja pelien avulla parannettiin luistelutaitoja.

– Lukko tarjoaa vastaavaa pakettia kaikille yhteistyöseuroilleen, täällä Uudessakaupungissa tämä toteutettiin nyt ensimmäisen kerran, kertoi Lukon harrastevastaava Iiro Junnila .

Hänen lisäkseen mukana oli muitakin Lukon nuorisopuolen henkilöitä, jotka vastasivat käytännön ohjelmasta ja avustajina oli UJK:n aktiiveja.

– Koronan vuoksi tällaiset tapahtumat päättyivät aikanaan kokonaan, nyt viritellään seurojen kanssa yhteistyökuvioita uudelleen. Tavoitteena on tietenkin houkutella nuoria jäälajien pariin.

Ikäluokat pienenevät ja kilpailu eri lajien välillä kovenee. Ikäkausijoukkueita on entistä vaikeampi saada pienillä paikkakunnilla kokoon ja siihen auttaa seurojen välinen yhteistyö.

Jää-Kotkien nuorisotoiminta lähtee alle kouluikäisistä. Seuralla pyörii viikoittain aloittelijoille tarkoitetut kiekkokoulu, ringettekoulu ja taitoluistelun aloittelijaryhmä. Kiekkokoulua pidetään sunnuntaisin, ringettekoulua torstaisin ja taitoluistelijoiden ryhmä kokoontuu lauantaisin. Tarkemmat ajat, yhteyshenkilöt ja ohjeita tulijoille löytyvät Jää-Kotkien kotisivulta.

Eri lajeja pääsee kokeilemaan edullisesti, sillä seuralla on paljon lainavarusteita, joita saa ilmaiseksi käyttöön. Ihan nuorimpien juniorien varusteetkaan eivät hurjan kalliita ole.

Eri aloittelijaryhmillä on pienet kausimaksut, mutta niitäkään ei parista kokeilukerrasta vielä pistetä maksuun.

Luistelun makuun pääsevät myös vanhemmat edullisesti. Yleisöluistelu on mahdollista ainakin joka sunnuntain kello 10–11 edulliseen hintaan.

Jussi Arola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän