Uki hyväksyi työllisyysalueen aiesopimuksen – Kaupungista saa jatkossakin työvoimapalveluita

0
Varsinais-Suomeen muodostetaan kaksi työllisyysaluetta, joista toista vetää Salo ja toista Turku. Työvoimatoimistoja sijoitetaan alueen suurimpiin kuntiin.

Maanantaina kokoontunut kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä aiesopimuksen Turun työllisyysalueen muodostamisesta vastuukuntamallina. Uudenkaupungin kaupunki osallistuu työllisyysalueen valmistelusta aiheutuvien kustannusten rahoitukseen.

Kyseinen päätös liittyy eduskunnan keväällä hyväksymään lakipakettiin, jolla järjestellään uudelleen julkisia työvoima- ja yrityspalveluita. Järjestämisvastuu siirtyy työ- ja elinkeinotoimistoilta kunnille vuoden 2025 alussa.

Tällä uudistuksella yritetään parantaa työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ja nopeuttamaan työllistymistä. Valtio maksaa kunnille siirtyvät palvelut täysin, mutta rahoitus tarkistetaan vuosittain. TE-toimistojen ja ely-keskuksen henkilöstö siirtyy kuntiin vanhoina työntekijöinä.

– Vuoden 2025 alusta ylin työllisyyspalveluiden päättävä elin tällä alueella on uusi TE-lautakunta, joka toimii osana Turun kaupungin organisaatiota. Kyseinen lautakunta on sopijakuntien yhteinen monijäseninen toimielin ja työllisyysalueen työvoimaviranomainen, Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen lisää.

Varsinais-Suomeen muodostetaan kaksi työllisyysaluetta, joita vetävät Salo ja Turku.

– Vakka-Suomen kuntien kesken on jo aloitettu yhteistyön rakentaminen. Uudessakaupungissa tulee jatkossakin pysymään oma työvoimatoimisto, josta palvelua voi saada. Koostamme alueellisia tiimejä, jotka takaavat lähipalvelun. Tiimin jäsenistä voidaan lähettää tiettyjä henkilöitä lähipalvelupäiviin muihin alueen kuntiin, Heinonen suunnittelee.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän