Ukiin tavoitellaan paikallista sairaanhoitaja-opiskelijoiden ryhmää

0
Uudenkaupungin elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen, Ketterää osaamista -hankkeen projektipäällikkö Elina Siivonen ja Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila vetivät helmikuussa keskustelutilaisuutta alueen osaajapulasta. Heinonen, Siivonen ja Taatila ovat tyytyväisiä ammattikorkeakouluyhteistyön tiivistymiseen.

Sairaanhoitajaopiskelijoille tarjotaan houkuttimiksi harjoittelupaikkoja läheltä, mahdollisuus käyttää Uudessakaupungissa sijaitsevaa etäopiskelupistettä, tukea ja yhteisiä kokoontumisia sekä tiettyjen ehtojen täyttyessä jopa yhden kuukauden vuokran maksua.

Näillä keinoilla Uusikaupunki ja ammattiopisto Novida haluavat tukea niitä, jotka pääsevät torstaina päättyvässä yhteishaussa Turun ammattikorkeakouluun opiskelemaan monimuotokoulutuksessa sairaanhoitajaksi.

– Yhteistyö opintojärjestelyissä tarkentuu sen jälkeen, kun on tiedossa, saadaanko paikallinen ryhmä muodostettua eli onko riittävästi opiskelupaikan saaneita, kertoo Elina Siivonen ammattiopisto Novidasta.

Siivosen mukaan keskusteluissa on ollut myös yhteisopettajuus Novidan ja Turun ammattikorkeakoulun välillä.

– Meillä sairaalassa hankkeen osuus on siinä, että tarjoamme harjoittelupaikkoja ja näin opiskelu onnistuu siltäkin osin Uudessakaupungissa ja lähiseudulla, kertoo koordinoiva ylihoitaja Riikka Maijala Vakka-Suomen sairaalasta.

Elina Siivonen toimii myös tässä kuussa päättyvän Ketterää osaamista -hankkeen projektipäällikkönä, jonka puitteissa paikallinen tuki on suunniteltu. Ketterää osaamista -hankkeen tavoitteena on lisätä seutukaupunkeihin osaavaa työvoimaa.

– Haasteen työvoiman saatavuudelle asettaa väestön sekä varsinkin korkea-asteen koulutuksen keskittyminen suurimpiin kaupunkeihin, Siivonen kertoo.

Hankkeessa edistetään mahdollisuuksia suorittaa toisen asteen koulutusta ja korkeakoulutusta seutukaupungeissa. Siivonen näkee seutukaupunkien pienemmän koon myös vahvuutena.

– Ihmiset on mahdollista kohdata yksilöinä ja työnantajat tarvelähtöisesti.

Siivonen rohkaisee ihmisiä hakemaan sairaanhoitokoulutukseen.

– Alueellamme on kova pula sairaanhoitajista.

Novida toimii myös Loimaalla, joka on mukana hankkeessa Uudenkaupungin tavoin.

Iida Kauppi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän