UPK:n aikuisjoukkueet päätyivät keskikastiin

0
Kuvaaja: Jori Liimatainen

UPK:n miesten ja naisten joukkueiden futiskausi toteutti melko lailla samanlaista kulkureittiä. Kauden aikana molemmat hätyyttelivät kärkijoukkueita ja sarjapinnoja tuli mukavaan tahtiin. Syksyn edetessä pistetahti pääsi hiipumaan ja molemmat poppoot päätyivät sarjan keskikastiin.

UPK:n miesten lopullinen sarjasijoitus selviää vasta myöhemmin, sillä muut pelaavat vielä lokakuun puolella. Tällä hetkellä joukkue on seitsemäntenä, mutta saattaa tipahtaa vielä muutaman sijan. Sarjan loppu oli masentava, sillä viimeisistä kuudesta ottelusta ei kertynyt tilille pinnan pinnaa.

UPK oli perinteisten kokoonpano-ongelmien takia loppukaudesta altavastaajana, mutta sai ilahduttavasti apuja muutamalta 15-vuotiaalta nuorelta omalta kasvatilta. Ukilaisten tehomies Eemeli Salin palasi aiemmin leipälajinsa eli salibandyn pariin ja se söi luonnollisesti tehoja. Salin oli poissa kymmenestä pelistä, mutta takoi silti komeat 15 maalia. Ennen viimeisiä kierroksia hän on koko sarjan maalipörssin neljäntenä. Isä-Salin eli Vesa sai kasaan kymmenen osumaa ja Severi Marttila kahdeksan.

Kävi viimeisillä kierroksilla miten tahansa, niin UPK jatkaa samalla sarjatasolla eli Vitosessa.

Naisten tappioputki on huomattavasti lyhyempää sorttia, mutta syksy on silti ollut vaikea. Kolme viimeistä koitosta on mennyt vastustajan juhliessa, joista viimeinen sunnuntaina sarjakärki Turun Pyrintöä vastaan. Kovaa vauhtia pitänyt vierasjoukkue otti komennon heti alussa ja vei kolme paunaa numeroin 1–7.

UPK tulee päätymään viidenneksi, kun joukkueita on kahdeksan. Tämä oli kuitenkin naisten joukkueen tulikaste virallisen pelaajamäärän sarjaan ja tulokseen oltiin joukkueessa tyytyväisiä.

UPK:lla on vaikeuksia saada vanhempien ikäluokkien poikajoukkueita kasaan, mutta tytöissä pelaajia riittää. Tämä todennäköisesti vaikuttaa suotuisasti naisten joukkueen menestykseen myös tulevina vuosina.

Muutamalla juniorijoukkueella on sarjapelejä vielä lokakuun alussa, jonka jälkeen futiskausi on matsien puolesta paketissa.

Juha Laine

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän