Välittömäste

0

Mones aviisis ja melkkest kaikis naistelehris kerrota, ett jos turppo siält taik kniippa täält, nii välittömäste yhteys lääkärihi. Yhtläisest siin meetterin pitkäs listas, joka o jokases pillerpurkis, selvitetän kaik ne kauheure, mitä se lääke voi meis aiheutta, ja jos aiheutta, nii välittömäste lääkärihi yhteys. Milläs otas välittömäste, kotei tahr onnistu eres välillisest.

Ennemuinon aka ja uko paineliva kaupunkilääkäri orotushuanehe ja saiva appu saman päivän. Ny täyty ensiks soitta ajavarauksehe, sitt orotta, ett siält soitetan takasi. Joltei väit olevas kualemankiälis, niin kyll orotta saa ennenko vastaotol pääse.

Tämä uus Sote-uuristus tehti vissi stä varte, ett me ihmise saarasis helpommi appu ja päästäis äkkemmi lääkäril. Kui olle? Ainoa näkyväine uuristus on tapahtun niil johtajil, kuk ova päässy hyvivointialueitte virkoihi. Heijä elintasos on kyll noussu.

Krista Kiuru jarrut vallan tehokkaste erellise hallitukse uuristushankke, mutt en kyll menis vannoma, ett tämä häne läpiajamas olsis piirunka verran pareve. Valtio joutu satsama pari miljardi, ett homma saara alkama. Määrätän kyll kui äkki ihmisten tartte pääst hoitto, mutt kotei pääs. Olsis neki miljardi panttu entise systemin paikkamisse.

Yhrel kaveril tehti, pitkä jonottmise jälkke polvleikkaus. Lääkär ol vallan tyytyväine ja sanos, ett niil polvi sit kyll suutte kävellä hauttas saak. Äij meinas, ett kyll meil päi o sentä se viimene matka pruukattu kantta. Kui mahta ol nykysi? Voik siihenkä enä luotta?

Olttin kerra hianos visitis. Ikä emänt nost klasias ja toivot kaik tervetulleiks, nii jostan kuulus ”Pekka (nimi muutettu) sinähän sanoit, ettei täällä kauan tarvitse olla.” Hiuka siin tunnelma lassat, mutt nykysin taita ol ainukaine lohrutus se, ettei tääl kauan tarvit olla.

Näi ittiäs lohrutta

Yks flik

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän